Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: daling dollar dreigt
Beeld: ABM Financial News

Valuta: daling dollar dreigt

(ABM FN-Dow Jones) De dollar handelde maandag licht lager tegenover de euro, voorafgaand aan een toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Daaruit moeten hints worden gedestilleerd over de volgende stap, na de renteverlaging met 50 basispunten eerder deze maand.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 1,1195.

De Europese munt steeg nadat Duitse regionale cijfers wezen op een afnemende inflatie in september. Om twee uur volgt het inflatiecijfer voor heel Duitsland.

"De Duitse cijfers suggereren dat de inflatie van de prijzen van diensten, waar de ECB op let, hooguit licht zal dalen, vooral door het wegvallen van de piek van de Olympische Spelen in Parijs", stelde Franziska Palmas van Capital Economics.

De kans op een renteverlaging in oktober wordt door de markt ingeschat op 83 procent voor de ECB. Dit is wellicht te hoog, denkt Palmas, rekening houdend met de nieuwste economische cijfers. De inflatiecijfers voor de eurozone volgen dinsdag.

Ook in de VS richt de aandacht zich op de centrale bank. Voorzitter Powell spreekt maandagavond in Nashville op een bijeenkomst van economen.  

De dollar dreigt te dalen als het banenrapport van vrijdag een onverwachte stijging van de werkloosheid in september zou laten zien, zo stelde ING maandag in een rapport.

De Federal Reserve focust meer op zijn mandaat om de werkgelegenheid op peil te houden, en dat kan betekenen dat de markt gevoeliger wordt voor de maandelijkse banencijfers, zei analist Francisco Pesole van ING.

"Als we gelijk hebben dat de werkloosheid een tandje hoger gaat, verwacht dan een zwakere dollar, terwijl de markten vasthouden aan de verwachting van een renteverlaging met 50 basispunten in november of december", aldus Pesole.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.