Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: het blijft stormen voor Heineken
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: het blijft stormen voor Heineken

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Heineken verlaagd van 69,54 naar 64,62 euro en handhaafde het verkoopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Reg Watson.

Heineken heeft nu zes kwartalen op rij de consensusverwachtingen niet ingelost en heeft daar de prijs voor betaald in de vorm van een dalende aandelenkoers, maar de gifbeker is nog niet leeg, waarschuwde ING.  

Tegenwind zal op de korte termijn de resultaten drukken en het zal moeilijk zijn voor Heineken om de volumes te laten herstellen omdat de brouwer jarenlang structureel te weinig heeft geïnvesteerd in marketing.  

Na de externe tegenvallers in 2023 gaat het in 2024 niet veel beter voor de bierbrouwer en eerder slechter, stelde analist Watson. 

Hij wees op een aanhoudende zwakke markt in Vietnam, waar consumenten van premium biermerken naar goedkopere mainstream-merken overstappen. In Nigeria en Ethiopië is de lokale munt met circa 100 procent gedevalueerd, terwijl de Mexicaanse peso en de Braziliaanse real 15 en 12 procent minder waard werden. In Mexico is er een tekort aan blikjes en in Brazilië timmert de Braziliaanse brouwer Petropolis weer steviger aan de weg. In Europa was de zomer  opnieuw om te huilen, terwijl AB InBev agressief concurreert in de Hollandse thuismarkt van Heineken, somde Watson de ellende op.

De verwachtingen voor de winst per aandeel Heineken in 2024 werden verlaagd met 15 procent, en voor 2025 met 17 procent.  

Het aandeel daalde maandag 1,5 procent naar 79,70 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Heineken
  2. Advieswijziging Heineken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken kopen verkopen

62% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.