Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
CBS: economisch beeld blijft negatief
Beeld: ABM Financial News

CBS: economisch beeld blijft negatief

(ABM FN-Dow Jones) Het conjunctuurbeeld was in september even negatief als in augustus. Dit bleek maandag uit de Conjunctuurklok van het CBS.

In september presteerden 10 van de 13 indicatoren slechter dan hun langjarige trend. Per saldo is het conjunctuurbeeld de afgelopen 5 maanden nagenoeg stabiel, aldus het statistiekbureau.

De conjunctuurklok is een hulpmiddel van het CBS voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur.

Zo waren consumenten en producenten in september minder negatief dan in augustus. Het consumenten- en producentenvertrouwen lag wel onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

In juli 2024 hebben huishoudens 1,1 procent meer besteed aan consumptie dan in juli 2023. Ze kochten zowel meer goederen als diensten.

In augustus zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 71 minder bedrijven failliet verklaard dan in juli. Dat is een daling van 18 procent.

In augustus 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 11,2 procent hoger dan in augustus 2023. Dat is de grootste stijging in twee jaar.

Volgens de tweede berekening van het CBS steeg het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal van 2024 met 1,0 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2024. De stijging van het bbp in het tweede kwartaal was vooral toe te schrijven aan de export van goederen. Ook de investeringen en de overheidsconsumptie droegen positief bij aan de groei. De stijging van de export van goederen hangt samen met de groei van de industrie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.