Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Grote koersuitslagen op Aziatische beurzen
Beeld: ABM Financial News

Grote koersuitslagen op Aziatische beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese beurzen wisten maandagochtend hun imposante opmars van afgelopen week voort te zetten na vrijgave van nieuwe macrocijfers, terwijl de Japanse beurs juist fors daalde. 

De Shanghai Composite en de Hang Seng index in Hongkong koersten respectievelijk 5,7 en 3,3 procent in het groen, terwijl de Nikkei index in Tokio juist 4,6 procent prijs moest geven. 

In China werd bekend dat volgens officiële overheidscijfers de inkoopmanagersindex voor de industrie in september op 49,8 is uitgekomen, waar werd gerekend op een lagere stand van 49,5. Dit betekent nog wel dat de industriële activiteit in de China voor de vijfde maand op rij een krimp liet zien, maaar slechts een heel fractionele krimp.

Volgens een meting van S&P Global daalde de index voor de Chinese industrie juist van 50,4 in augustus naar 49,3 in september. Volgens deze cijfers was sprake van de sterkste daling in 14 maanden. 

Vastgoedaandelen stuwden de Shanghai Composite nadat afgelopen week de People’ s Bank of China een reeks aan stimuleringsmaatregelen doorvoerde, waaronder enkele renteverlagingen. In Hongkong zaten vanochtend onder meer consumentengerelateerde aandelen in de lift.

In Japan wezen de cijfers over de industriële activiteit in augustus vanochtend op een flinke afname in augustus op maandbasis van 3,3 procent, na juist een stijging van 3,1 procent een maand eerder. Een daling van 0,9 procent werd door analisten verwacht. 

In Japan werd ook bekend dat na interne verkiezingen van de regeringspartij LDP Shigeru Ishiba’s de nieuwe premier wordt, als opvolger van Fumio Kishida. 

De 67-jarige Ishiba kreeg in de beslissende stemronde 215 stemmen en versloeg daarmee Sanae Takaichi, die 194 stemmen kreeg. Zij had de eerste vrouwelijke premier van Japan kunnen worden.

De Amerikaanse olie-future noteerde vanochtend een half procent hoger op 68,56 dollar per vat.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht lagere opening. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.