Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: beleggers in afwachting van Fed
Beeld: ABM Financial News

Valuta: beleggers in afwachting van Fed

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten laten weinig beweging zien in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond.

"De Europese markten ogen ietwat onzeker en hebben moeite om richting te kiezen in aanloop naar het rentebesluit", aldus marktanalist Joshua Mahony van Scope Markets.

ING verwacht dat de euro in een krappe bandbreedte blijft ten opzichte van de dollar tot aan het rentebesluit. Analist Francesco Pesole stelde dat het "buitengewoon moeilijk" is om te bepalen of er een renteverlaging van 25 of van 50 basispunten wordt doorgevoerd. "Als de Fed met 50 basispunten verlaagd en beleggers dat zien als een paniekreactie, dan zal de dollar vooral tegenover de euro, yen en Zwitserse frank kunnen verzwakken", aldus de analist van ING. "Risicogevoelige valuta als de Noorse en Zweedse kroon kunnen ook een klap krijgen."

Een verlaging met 25 basispunten kan de euro in de eerste instantie onder de 1,10 dollar drukken, verwacht ING, maar in de dagen erna kan een geleidelijk herstel optreden.

Vanochtend koerste de euro 0,2 procent hoger op 1,1133 dollar.

Het muntpaar euro/pond koerste rond 0,8423. De Britse inflatie bleef in augustus voor de tweede maand op rij steken op 2,2 procent. Volgens AJ Bell zal er voor november geen tweede renteverlaging komen van de Bank of England. Donderdag komt de Britse centrale bank met een rentebesluit, waar de bredere markt geen aanpassingen voor verwacht.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.