Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Inflatie eurozone koelt conform verwachting af naar 2,2%
Beeld: ABM Financial News

Inflatie eurozone koelt conform verwachting af naar 2,2%

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in de eurozone is in augustus conform verwachting gedaald, net als de kerninflatie. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Eurostat.

De consumentenprijzen stegen deze maand met 2,2 procent, hetgeen ook al uit een eerdere raming kwam, waar de inflatie in juli nog 2,6 procent bedroeg. In juni was de inflatie 2,5 procent.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, kwam in augustus ook conform verwachting uit, op 2,8 procent, waar dat in de drie maanden ervoor steeds 2,9 procent was. In de kerninflatie worden de volatiele prijzen van energie, voeding, alcohol en tabak niet meegenomen.  

De diensteninflatie blijft echter hoog in de eurozone. In de muntunie kwam die in augustus uit op 4,1 procent, waar dat 4,0 procent was in juli.

De energieprijzen daalden wel, met 3,0 procent, na een stijging met 1,2 procent in juli.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.