Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Vlakke opening AEX voorzien
Beeld: Euronext

Vlakke opening AEX voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,5 procent hoger op 900,32 punten.

Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond. De markt is er nog niet helemaal over uit of de Amerikaanse centrale bank de rente met 25 of zelfs met 50 basispunten gaat verlagen.

De Amerikaanse beurzen namen in de afgelopen dagen al een voorschot op een renteverlaging en koersten dicht bij recordstanden. De kans op een renteverlaging met 50 basispunten door de Fed wordt inmiddels op 65 procent geschat door de markt. Zo niet, dan wordt het 25 basispunten, aldus beleggers. In het weekend was de becijferde kans op 50 basispunten nog zo'n 45 procent.

Volgens valutastrateeg Francesco Pesole van ING proberen beleggers de Fed mogelijk te beïnvloeden door de kans op een renteverlaging met 50 basispunten hoger in te schatten.

Alle ogen zijn gericht op Fed-voorzitter Jerome Powell, die na afloop van het rentebesluit mogelijk commentaar geeft op de staat van de economie.

"Powell zal de markt ervan moeten overtuigen dat de Fed niet 'behind the curve' is, maar juist alle risico's zorgvuldig afweegt", aldus econoom Josh Hirt van Vanguard Group.

"Maar belangrijker is dat deze renteverlaging slechts het begin is", stelde analist Greg McBride van Bankrate. "Eén renteverlaging zal het verschil niet maken, de optelsom van meerdere verlagingen wel."

Beleggers kijken vandaag verder uit naar inflatiecijfers uit de eurozone en het Verenigd Koninkrijk. Op donderdag komt de Bank of England met een rentebesluit.

De olieprijs is dinsdag gestegen, nadat exploderende piepers in Libanon bijdroegen aan hernieuwde spanningen in het Midden-Oosten. Hezbollah houdt Israël verantwoordelijk en zweert wraak te zullen nemen.

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot gisteren 1,6 procent hoger op 71,19 dollar per vat. Brent-olie steeg 1,3 procent tot 73,70 dollar. In de Aziatische handel vanochtend liepen de olieprijzen tot een procent terug.

De euro/dollar noteerde op 1,1119. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1116 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,1117 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Middenvelder Davy Klaassen keert voor minstens een seizoen terug bij Ajax.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vrijwel vlak op 5.634,58 punten na een hogere start. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 17.628,06 punten en de Dow Jones-index sloot vrijwel vlak op 41.606,18 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.