Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures signaleren licht hogere opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures signaleren licht hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen dinsdag rond het middaguur op een lichtgroene opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,3 procent hoger.

Maandag was het nog relatief rustig, maar wist wel de Dow Jones een nieuw record op de borden te zetten.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING waren maandag de volumes laag in afwachting van het rentebesluit van de Fed op woensdag. “Echter, vanuit het macrofront was er positief nieuws. De inkoopmanagersindex van de regio New York is deze maand gestegen van -4,7 naar +11,5 punten. Dat is veel hoger dan de verwachte -4 punten en het hoogste niveau sinds april 2022. Alhoewel deze index nogal volatiel is, zou het goed nieuws kunnen zijn voor de ISM-inkoopmanagersindex", aldus Wiersma.

Voordat het “main event” op woensdag plaatsvindt zal men dinsdagmiddag eerst nog aandacht hebben voor de Amerikaanse detailhandelsverkopen, de industriële productie, de bedrijfsvoorraden en het vertrouwen van de huizenbouwers.

Analisten van Citigroup denken dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen die vandaag verschijnen bepalend kunnen zijn voor de omvang van de renteverlaging, omdat deze indicator aangeeft hoe gezond de consumentenuitgaven zijn in de VS en het cijfer wordt gepubliceerd op de dag dat de Fed aan haar tweedaagse vergadering begint.

De kans op een renteverlaging van 50 basispunten is inmiddels gestegen tot 67 procent, waar dat voor het weekend nog zo'n 45 procent was. Volgens valutastrateeg Francesco Pesole van ING proberen beleggers de Fed mogelijk te beïnvloeden door de kans op een renteverlaging met 50 basispunten hoger in te schatten.

Ook zal de markt aandacht hebben voor de woorden van Jerome Powell die naar verwachting weer op een weegschaal worden gelegd en zal de nieuwe dot plot die samen met het rentebesluit verschijnt flink worden geanalyseerd.

De olieprijzen deden dinsdag een stapje terug. Een vat WTI-olie werd 0,3 procent goedkoper op 69,90 dollar, nadat de prijs voor een vat maandag nog boven de 70 dollar eindigde.

De rentes daalden licht aan beide kanten van de oceaan en de euro/dollar steeg licht naar 1,1134.

Bedrijfsnieuws

Intel steeg met 7,8 procent voor de openingsbel, na een winst van ruim 6 procent op maandag. Intel kondigde maandagavond laat aan dat het een miljardenovereenkomst heeft gesloten met Amazon Web Services om AI-chips te gaan produceren. Verder zei CEO Pat Gelsinger dat Intel zijn chipfabricage- en ontwerpactiviteiten verder zal afsplitsen als onderdeel van een nieuwe reeks herstructureringsmaatregelen. Intel pauzeert ook fabrieksprojecten in Duitsland en Polen voor twee jaar en zet een productieproject in Maleisië in de wacht totdat de vraag weer aantrekt, volgens de topman. Intel bevestigde maandagavond ook dat het 3 miljard dollar aan federale financiering zal ontvangen om chips te maken voor het Amerikaanse ministerie van Defensie, nadat persbureau Bloomberg dat afgelopen weekend al meldde.

Mobileye, de Israëlische ontwikkelaar van technologie voor rijhulpsystemen, steeg met 4,5 procent voorbeurs. Beleggers in het aandeel reageerden opgelucht dat Mobileye vooralsnog geen slachtoffer lijkt te worden van de transformatieplannen van Intel. Eerder deze maand meldde Bloomberg nog dat Intel opties voor zijn belang in Mobileye overwoog. Intel bezit momenteel 88 procent van Mobileye.

Microsoft steeg 2,0 procent voor de openingsbel nadat de softwaregigant aankondigde zijn kwartaaldividend met ongeveer 11 procent te verhogen tot 0,83 dollar per aandeel. Ook ging de raad van bestuur akkoord met een nieuw aandeleninkoopprogramma van maximaal 60 miljard dollar.

Ferguson Enterprises, de distributeur van loodgietersbenodigdheden, zal naar verwachting kwartaalcijfers publiceren voordat de aandelenmarkt dinsdag opent.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg maandag met 0,1 procent op 5.633,09 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 41.622,08 punten en scherpte daarmee zijn record aan en de Nasdaq daalde 0,5 procent op 17.592,13 punten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.