Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger rond lunchtijd
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen hoger rond lunchtijd

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa noteerden dinsdag rond lunchtijd hoger, in afwachting van de start van de tweedaagse rentevergadering van de Federal Reserve, die woensdagavond eindigt met het langverwachte rentebesluit en de toelichting van voorzitter Jerome Powell.

De Stoxx Europe 600 index steeg rond het middaguur met 0,7 procent tot 518,77 punten. De Duitse DAX liet een winst optekenen van 0,7 procent op 18.756,77 punten. De Franse CAC 40 won 0,8 procent bij een stand van 7.506,15 punten. De Britse FTSE ging 0,8 procent hoger op 8.341,58 punten.

De kans op een renteverlaging van 50 basispunten is gestegen tot 67 procent, waar dat voor het weekend nog zo'n 45 procent was. Volgens valutastrateeg Francesco Pesole van ING proberen beleggers de Fed mogelijk te beïnvloeden door de kans op een renteverlaging met 50 basispunten hoger in te schatten.

"Met andere woorden, als de markten 50 basispunten inprijzen, zal de Fed eerder geneigd zijn om 50 basispunten te leveren", aldus Pesole.

Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild vraagt zich af waarom de Fed in de komende 18 maanden agressief de rente zou moeten verlagen.

"Er komen maar twee antwoorden bij me op: of de economie zakt in, of de inflatie daalt snel tot onverwachte niveaus, of mogelijk allebei", zei de expert.

De markten negeerden vanochtend een zwakke ZEW-index. In september verslechterde de index die het economisch sentiment in Duitsland meet verder en bleef nog maar net boven de nulgrens. De index daalde van 19,2 tot 3,6, waar juist een beperkte daling tot 15,5 werd voorzien.

Volgens ING bewijst de zwakke ZEW het algemene beeld dat de vooruitzichten voor Duitsland somber blijven.

De euro/dollar handelde dinsdag licht hoger op 1,1140, terwijl de obligatierentes nauwelijks van hun plek kwamen. De olieprijzen daalden licht. WTI steeg maandag nog met ruim 2 procent tot boven de 70 dollar, maar zakte dinsdag terug tot 69,88 dollar.

Bedrijfsnieuws

Infineon, maandag nog de grootste verliezer in de DAX, wist dinsdag te herstellen, met een plus van 2,2 procent. Zalando ging aan kop in Frankfurt, met een winst van 5,3 procent. Verder steeg Deutsche Bank met 1,2 procent.

De verliezen bleven beperkt, met een daling van 0,7 procent voor Siemens Energy. Deutsche Telekom en Beiersdorf verloren 0,6 procent.

In Parijs was het ook een dag van herstel voor aandelen die maandag onder druk stonden. STMicroelectronics ging aan kop met een plus van 2,4 procent en ook Hermes en Kering zaten in de lift. Société Générale ging er 1,5 procent op vooruit.

Het aantal dalers in de CAC 40 was op één hand te tellen. Danone leverde 0,7 procent in en verder bleven de verliezen zeer bescheiden.

Stellantis wordt aangeklaagd wegens oneerlijke arbeidspraktijken in de VS. Dit maakte de Amerikaanse vakbond UAW bekend. Het aandeel steeg op de Franse beurs toch met 1,1 procent.

In Amsterdam ging UMG aan kop, met een plus van 3,6 procent, na het presenteren van nieuwe groeidoelen die volgens ING meevielen. Verder stegen halfgeleiders ASMI, ASML en Besi met 1 tot 2 procent.

In Brussel deden Umicore en Solvay goede zaken, met winsten van ruim 2 procent en was D'Ieteren opnieuw de gebeten hond. Het aandeel verloor 1,7 procent. Solvay kreeg een koersdoelverhoging van Deutsche Bank en Kepler Cheuvreux verlaagde juist het koersdoel voor D'Ieteren. Jefferies haalde D'Ieteren van zijn kooplijst.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een groene opening tegemoet, nadat de Dow Jones index maandag nog een nieuwe recordstand bereikte. De futures op de Dow noteerden rond lunchtijd 0,2 procent in de plus en ook die op de S&P 500 en Nasdaq stegen.

De S&P 500 sloot maandag 0,1 procent hoger op 5.633,09 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 41.622,08 punten en de Nasdaq daalde 0,5 procent op 17.592,13 punten. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.