Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lichtgroene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 en overige indexen tot 0,1 procent hoger.

De wat voorzichtige opening volgt op een beweeglijke handelsdag woensdag. Aanvankelijk verloren de S&P 500 en Dow wat terrein, maar richting het slot werden die verliezen ruimschoots goedgemaakt. Het was voor de Dow en S&P 500 zelfs het grootste intradag herstel in 2 jaar.

De Nasdaq kon profiteren van de flink stijgende koersen van halfgeleideraandelen, waarbij Nvidia zo'n 8 procent steeg.

Jensen Huang, topman van Nvidia, uitte zich tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Goldman Sachs positief over de uitrol van Nvidia's nieuwe Blackwell processor en dat viel goed bij beleggers.

"Techaandelen, en groeiaandelen in het algemeen, zijn weer gevraagd, nadat ze sinds de top van halverwege juli flink waren gecorrigeerd", merkte investment manager Simon Wiersma van ING. De winstnemingen waren volgens hem dan ook een beetje te ver doorgeslagen.

Na de Amerikaanse inflatiecijfers van woensdag, waarmee de kans op een renteverlaging van 25 basispunten door de Federal Reserve volgende week weer is toegenomen, staan donderdag de producentenprijzen uit de VS op de agenda.

De inflatie daalde van 2,9 procent in juli naar 2,5 procent in augustus, waar gerekend werd op 2,6 procent, maar de kerninflatie bleef steken op een toch wel tegenvallende 3,2 procent.

Voor de producentenprijzen wordt een stijging op maandbasis van 0,2 procent verwacht in augustus, terwijl de kernprijzen naar verwachting ook met 0,2 procent zijn gestegen. In juli stegen de producentenprijzen nog met 0,1 procent, terwijl de kerninflatie stabiel bleef.

Verder staan vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen op de rol en neemt de Europese Centrale Bank zijn rentebesluit. De ECB zal de belangrijkste rentes vermoedelijk met 25 basispunten verlagen.

Beleggers houden zich verder ook bezig met de nasleep van het presidentiële debat tussen Kamala Harris en Donald Trump eerder deze week. Volgens experts van Wellington Management vergroot een nek-aan-nek race de kans op een betwiste uitkomst van de verkiezingen en daarmee ook een moeizame overgangsperiode.

"Een dergelijke uitkomst zou een duidelijk negatief effect hebben op de bredere markten en op de toch al moeilijke geopolitieke context", aldus Wellington.

De euro/dollar handelde donderdag rond lunchtijd op 1,1020. De Europese munt zou wat kunnen stijgen wanneer duidelijk wordt dat de ECB de rente alleen nog in december zal verlagen, zeiden valuta-experts van ING.

De obligatierentes stabiliseerden, terwijl de olieprijzen met zo'n twee procent stegen. Orkaan Francine ging woensdagavond aan land aan de Amerikaanse Golfkust waardoor de olieproductie in de regio onder druk kwam te staan.

Analisten van Swissquote Bank stelden echter dat er "meer voor nodig is dan een orkaan of een oorlog in het Midden-Oosten om de olieprijzen in de nabije toekomst duurzaam omhoog te stuwen", waarbij werd gewezen op de nog steeds groeiende bezorgdheid over de vraag en de OPEC die zich terughoudend opstelt.

Bedrijfsnieuws

Chipaandelen als die van Nvidia en Advanced Micro Devices zaten woensdag nog stevig in de lift. Donderdag in de voorbeurshandel stegen de aandelen licht. De Amerikaanse notering van TSMC noteerde ook licht hoger.

Biotechbedrijf Champions Oncology noteerde voorbeurs zo'n 13 procent hoger na sterke kwartaalcijfers.

Adobe opent donderdag in de nabeurshandel de boeken.

Wall Street

De S&P 500 index is woensdag 1,1 procent gestegen tot 5.554,13 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 40.861,71 punten en de Nasdaq sloot 2,2 procent hoger op 17.395,53 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.