Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen op winst
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen op winst

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren donderdag rond het middaguur hoger, nadat een Amerikaans inflatiecijfer woensdag de verwachting voor een spoedige renteverlaging van de Fed, met 25 basispunten, bevestigde.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 1,1 procent tot 513,69 punten, de Duitse DAX won 1,3 procent op 18.573 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,0 procent op 7.470 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,8 procent hoger op 8.261 punten.

De Europese Centrale Bank zal intussen naar verwachting donderdagmiddag de rente verder verlagen, nu de focus blijft verschuiven van het afremmen van inflatie naar het steunen van de haperende economie in de eurozone.

De markten geven aan dat de ECB de belangrijkste depositorente zal verlagen van 3,75 naar 3,50 procent, na een vergelijkbare verlaging in juni, die de eerste was van de rentecyclus.

De futures op Wall Street en de obligatierendementen stegen omdat handelaren verwachten dat ook de producentenprijzen vanmiddag zullen bevestigen dat de Fed volgende week kan beginnen met het verlagen van de rente. 

De olieprijs steeg anderhalf procent. Brent-olie kostte 71,76 dollar per at en WTI-olie voor oktober 68,47 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1017. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1019 op de borden. Commerzbank denkt dat de euro kan dalen als de ECB aanleiding geeft voor de markten om te verwachten dat de rente al in oktober verder omlaag kan.

Bedrijfsnieuws

De lithiumprijzen kunnen met 20 tot 25 procent stijgen als de Chinese fabrikant CATL zijn productie beperkt, stelden analisten van Citigroup. Volgens hen overweegt CATL die stap. Europese fabrikanten zoals Umicore en AMG Critical Materials profiteren donderdag en noteerden respectievelijk 3 procent en 5 procent hoger.

Commerzbank zag woensdag zijn aandeel met 17 procent stijgen nadat de Italiaanse rivaal UniCredit meldde een belang van 9 procent in Commerzbank te hebben opgebouwd. Dit zou een teken zijn dat de langverwachte fusie tussen de banken er daadwerkelijk van gaat komen. Commerzbank steeg donderdag nog eens 3 procent.

Halfgeleiderfabrikanten zetten het herstel voort. ASML steeg 4,3 procent en Infineon won 3,5 procent in Frankfurt. Daarmee waren zij de sterke stijgers van de Eurostoxx 50 index. Ook STMicroelectronics klom bijna 3 procent.

Een sterke daler was Edenred in Parijs, met een verlies van 4,7 procent.

Siemens Energy blonk uit in de DAX-index met een plus van 4 procent.  Ook autofabrikanten Daimer en BMW konden ruim 2 procent bijschrijven.

Shell steeg 1,2 procent, ondanks een koersdoelverlaging door Berenberg.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht hogere opening tegemoet.

Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,2 procent hoger.

De S&P 500 index steeg woensdag 1,1 procent tot 5.554,13 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 40.861,71 punten en de Nasdaq sloot 2,2 procent hoger op 17.395,53 punten.  

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.