Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: ECB kan euro onder druk zetten
Beeld: ECB

Valuta: ECB kan euro onder druk zetten

(ABM FN-Dow Jones) De euro kan onder druk komen als de Europese Centrale Bank vanmiddag hint op een verdere renteverlaging in oktober. Dit verwachten economen van Commerzbank donderdag in een rapport.

De markt houdt er rekening mee dat de Europese Centrale Bank de rentes vanmiddag met 25 basispunten verlaagt. Als voorzitter Christine Lagarde in haar toespraak na afloop van het rentebesluit zou benadrukken dat het toekomstige monetaire beleid afhankelijk blijft van macro-economische cijfers en nieuwe economische ramingen neerwaarts worden bijgesteld, dan kan de markt dit interpreteren als een hint dat er nog een renteverlaging kan komen in oktober, aldus analist Antje Praefcke van Commerzbank.  

"De euro kan onder druk komen en kan verder dalen na elk zwak macrocijfer in de komende weken."

"Een verlaging met 25 basispunten vanmiddag wordt breed verwacht, maar het is onduidelijk of de ECB in oktober en december extra maatregelen zal nemen", aldus Patrick Munnelly van Tickmill Group in een rapport. Ook Munnelly verwacht dat Lagarde zal benadrukken dat de ECB in haar besluit afhankelijk blijft van macro-economische ontwikkelingen.

Analist Chris Turner van ING verwacht niet dat de ECB met nieuwe economische ramingen en vooruitzichten voldoende munitie heeft om een renteverlaging in oktober te kunnen verantwoorden. "We blijven ervan overtuigd dat er dit jaar alleen nog in december een verlaging zal zijn, naast die van vandaag", aldus Turner.

"Als dat klopt, dan kan de euro een bescheiden stijging laten zien tot 1,1080 dollar", voorziet Turner.

Donderdagmiddag koerste het muntpaar euro/dollar vlak op 1,1016.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.