Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: goede jaarstart voor Accsys
Beeld: Accsys

Beursblik: goede jaarstart voor Accsys

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft een goede start van het jaar achter de rug, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Dit zei analist Johan van den Hooven van Edison Research dinsdag in een rapport volgend op de kwartaalcijfers, die de houtveredelaar vorige week publiceerde.

Belangrijk was volgens de analist dat de tweede accoya-fabriek inmiddels operationeel is, waarbij de eerste partijen hout aan klanten zijn geleverd. "Een belangrijke mijlpaal voor Accsys, aangezien er nu twee Accoya-fabrieken in de wereld zijn", zei Van den Hooven.

De omzet van Accsys steeg in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar op jaarbasis met 3 procent tot 35,9 miljoen euro. "Dit is beter dan we hadden verwacht, gezien de relatief sterke vergelijkingsbasis en de nog steeds zwakke bouwmarkten", aldus Van den Hooven.

Volgens de analist is de voorraadafbouw voorbij en verkochte volumes komen direct op de markt, "wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van vorig jaar".

Edison verhoogde na de goede jaarstart de omzetprognoses voor dit en volgend boekjaar met 2 procent  en zijn EBITDA-taxaties zelfs met 3 tot 5 procent.

Het aandeel Accsys noteerde dinsdag 5,2 procent hoger op 0,65 euro. Dat is ruim minder dan de 0,98 euro die Edison redelijk vindt.

Wel is het volgens Van den Hooven nog wachten op een oplossing voor de tricoya-fabriek in het Britse Hull. Naar verwachting volgt hierover een bericht voor het einde van deze maand.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: aandeel Accsys presteert goed
  2. Trading update Accsys wel erg summier: olifant in de kamer niet benoemd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accsys kopen verkopen

80% zegt kopen

10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.