Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Iets meer in kas bij Onward Medical
Beeld: Onward Medical

Iets meer in kas bij Onward Medical

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical had aan het einde van juni iets meer in kas. Dit bleek dinsdag uit de halfjaarcijfers van het medtechbedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel.

De eerste helft van 2024 werd afgesloten met een positief kassaldo van 32,1 miljoen euro, tegenover 29,8 miljoen euro eind 2023. "De stijging van 2,3 miljoen euro is het gevolg van de opbrengsten uit de aandelenfinanciering van maart 2024, gecompenseerd door de uitstroom van kasmiddelen voor operationele activiteiten", aldus het medtechbedrijf in een toelichting.

"We hadden een uitstekende eerste helft van 2024, met het indienen van een De Novo aanvraag voor ons ARC-EX Systeem bij de FDA, het publiceren van de resultaten van onze Up-LIFT klinische studie in Nature Medicine, en het verkrijgen van een groeifinanciering van 52,5 miljoen euro van Runway Growth Capital",  zei CEO Dave Marver in een toelichting op de cijfers.

Onward Medical boekte in de eerste jaarhelft een operationeel verlies van 18,7 miljoen euro, na een verlies van 18,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 18,3 miljoen euro. Daarmee was het verlies een miljoen euro kleiner dan vorig jaar.

Het eigen vermogen bedroeg eind juni 2024 18,3 miljoen euro.

Outlook

Onward Medical verwacht de gestage en consistente uitvoering van zijn strategie in de komende kwartalen voort te zetten, inclusief de voorbereiding op de commercialisering van zijn eerste product.

Het medtechbedrijf verwacht toelating van de Amerikaanse FDA te krijgen om het ARC-EX systeem in de VS te lanceren in het vierde kwartaal van 2024. 

Ook verwacht Onward een peer-reviewed publicatie in een vooraanstaand medisch tijdschrift met de resultaten van de eerste meer dan 10 patiënten die geïmplanteerd zijn met de ARC-IM therapie om de instabiliteit van de bloeddruk na SCI aan te pakken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Belang Wellington in Onward gehalveerd
  2. Nog ruim 32 miljoen euro in kas Onward Medical

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ONWARD MEDICAL kopen verkopen

82% zegt kopen

11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.