Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen de week optimistisch gestart
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen de week optimistisch gestart

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger, na de stevige verliezen van vorige week.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 509,50 punten, de Duitse DAX won 0,6 procent tot 18.409,38 punten en de Franse CAC 50 kon 0,5 procent bijschrijven tot 7.392,74 punten. De FTSE 100 steeg 0,5 procent in Londen.

Dit ondanks dat de Aziatische markten nog last hadden van het zwakke weekslot op Wall Street, waar het banenrapport van vrijdag niet meeviel.

De Aziatische beurzen noteerden lager, met uitzondering van de Indiase beurzen.  

Op macro-economisch gebied bleken in China de consumentenprijzen in augustus in een iets hoger tempo te zijn gestegen dan in juli, met een stijging op jaarbasis van 0,6 procent. In juli stegen de prijzen nog met 0,5 procent. Economen hadden voor augustus een prijsstijging van 0,8 procent verwacht. De producentenprijzen blijven maar dalen.

De Japanse economie groeide daarnaast in het tweede kwartaal met 2,9 procent op jaarbasis. Dat is minder dan de 3,1 procent die eerder werd gemeld.

Deze week staan er een aantal interessante punten op de agenda, zoals dinsdagavond het eerste TV-debat van Harris en Trump, woensdag en donderdag de inflatiecijfers in de VS. Ook is het donderdag aan de ECB om haar rentebesluit bekend te maken. Op dit punt lijkt een verlaging met 25 basispunten een uitgemaakte zaak, terwijl de update van de driemaandelijkse prognose waarschijnlijk de meeste aandacht zal opeisen. Elke grote neerwaartse bijstelling van de inflatievoorspellingen van vorig jaar zou de euro kunnen treffen, maar een dergelijke verandering in de voorspelling is verre van gegarandeerd, aldus analisten van ING.

De olieprijzen herstelden maandag licht, nu mogelijk een orkaan de Amerikaanse Golfkust nadert. Dit na een hele zwakke week waarbij de zorgen over de vraag de overhand kregen. Een vat Brent olie steeg maandag 1,0 procent naar 71,76 dollar.

De rentes aan de beide kanten van de oceaan liepen wat op en de euro/dollar daalde licht naar 1,1056.

Stijgers en dalers

In Frankfurt gingen Deutsche Bank en Commerzbank aan kop met winsten van 2,8 en 2,3 procent. Ook Siemens Energy kon 2,6 procent bijschrijven.

Adidas beleefde een mindere dag en verloor ruim 4 procent. Burberry verloor zelfs ruim 5 procent. Het Britse modehuis werd vorige week uit de FTSE 100-index gezet, na een scherpe daling van de aandelenkoers door een zwakke vraag.

In Parijs voerde Societe Generale de lijst aan met een winst van 2,1 procent, gevolgd door Accor met een winst van 2,0 procent. Kering had het opnieuw lastig en verloor ruim 3 procent.

De Amsterdamse beurs kreeg hulp van de chippers die tussen de 2,5 en 3 procent konden bijschrijven na de koersval van vorige week.

In Brussel viel de stijging van Sofina op. De holding kon ruim 9 procent bijschrijven. Donderdag kwam de holding met cijfers en vrijdagavond werd een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 23 miljoen euro gepresenteerd.

Futures Wall Street

De futures in de VS signaleren een groengekleurde opening en de S&P 500 steeg met 0,7 procent voorbeurs.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.