Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Nederlands huishoudens geven wat meer uit
Beeld: ABM Financial News

Nederlands huishoudens geven wat meer uit

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse huishoudens hebben in juli van dit jaar meer wat meer uitgegeven. Dat bleek maandag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De uitgaven stegen op jaarbasis, uitgedrukt in volumes, met 1,1 procent, aldus het CBS. In juni was er nog sprake van een daling van 1,1 procent.

Consumenten hebben 3,2 procent meer duurzame goederen gekocht dan in juli 2023. Ze schaften vooral meer elektrische apparaten, spullen voor de woning en kleding aan. Ook kochten ze 6 procent meer overige goederen, zoals motorbrandstoffen, energie en drogisterijspullen. Aan voedings- en genotmiddelen hebben ze, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, 1,5 procent minder uitgegeven.

Consumenten hebben in juli ook 0,4 procent meer diensten afgenomen. Ze hebben vooral meer besteed aan vervoer en communicatie. Consumenten gaven echter minder uit, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, aan horeca-, recreatie- en cultuurdiensten dan een jaar eerder. Bestedingen aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen door huishoudens uit.

Volgens het CBS waren de omstandigheden voor de consumptie in augustus minder gunstig dan in juli. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaarstijging van de aandelenkoersen kleiner was en industriële ondernemers minder positief waren over hun toekomstige personeelssterkte.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.