Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: Kendrion per saldo positief
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Kendrion per saldo positief

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe doelstellingen die Kendrion donderdag presenteerde, zijn per saldo positief. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van ABN AMRO Oddo in een rapport.

In 2025 rekent Kendrion op een EBITDA-marge van minimaal 15 procent en in de jaren daarna denkt het bedrijf tussen de 15 en 18 procent uit te komen. De onderkant van deze bandbreedte is wat "teleurstellend", aldus de analist. "Wij hadden gerekend op minimaal 17 procent in 2027." Maar, erkende Den Drijver, de 15 procent voor 2025 verhoudt zich tot een consensus van 13,6 procent en een raming van 14,7 procent van ABN AMRO. 

Verder wil Kendrion in 2027 een rendement op de investeringen van 23 tot 27 procent behalen. "Dat is veel hoger dan wij hadden voorzien", aldus Den Drijver. Hij rekende op "minimaal 15 procent". De analist stelde dat hij wellicht "te voorzichtig" was. En dit suggereert ook dat de bovenkant van de margedoelstelling van Kendrion "realistisch" is, terwijl de schuldratio "gezond" blijft. Ook het hogere dividend is volgens ABN AMRO een signaal dat Kendrion vertrouwen in de balans en de kasstroom heeft.

Ook verhoogde Kendrion donderdag de kostenbesparingen van 8 naar 9 miljoen euro. En dat is volgens de analist eveneens positief, ondanks dat dit ook extra kosten met zich meebrengt.

Het aandeel Kendrion steeg donderdag met 5,4 procent naar 13,34 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: ambitieuze doelen Kendrion
  2. Marktherstel Kendrion laat op zich wachten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.