Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs opnieuw lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs opnieuw lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag opnieuw lager gesloten, na een dag eerder ook als fors lager te zijn gesloten, waarbij alle winsten voor het jaar teniet werden gedaan en olie op zijn laagste niveau van het jaar sloot.

De olieprijs leek zich eerder op dag nog te herstellen, na berichten dat OPEC+ overweegt om een geplande verhoging van de olieproductie in oktober uit te stellen.

WTI en Brent sloten dinsdag respectievelijk 4,4 procent en 4,9 procent lager, vanwege zorgen over de afnemende vraag uit China en een productieverhoging van OPEC+ en zorgen over het wegvallen van de aanvoer uit Libië.

Verwacht werd dat OPEC+ vast zou houden aan zijn plan om de productie te verhogen, wat de prijzen verder zou drukken, maar het blok van olieproducerende landen bespreekt volgens verschillende media een uitstel van de verhoging.

Daarnaast vreest de markt voor het wegvallen van de aanvoer van olie uit Libië, nadat het land op 26 augustus meldde dat de productie is stopgezet te midden van een machtsstrijd tussen de rivaliserende regeringen van het land.

Analist Jim Reid van Deutsche Bank meldde echter dat de situatie snel zou kunnen worden opgelost, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de daling van de olieprijs.

"Wereldwijde zorgen over economische groei in combinatie met berichten over een stijgend [of herstel van het] aanbod blijkt een giftige mix te zijn voor een oliemarkt die zich al kwetsbaar voelt", zei marktanalist Chris Weston van Pepperstone.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,14 dollar, ofwel 1,6 procent, lager op 69,20 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.