Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street koerst af op licht lager slot
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op licht lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag licht lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 5.520,37 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 40.873,54 punten en de Nasdaq noteerde vlak op 17.138,04 punten.

Tegenvallende macro-data en de vrees dat de technologiesector overgewaardeerd is, veroorzaakten dinsdag op Wall Street een forse verkoopgolf en vlucht naar veilige havens.

"De officiële start van de herfst is pas over een paar weken, maar beleggers moeten alvast hun 'shopping-' en 'disposal-lijstjes' klaarmaken voor wat een volatiel vierde kwartaal zou kunnen worden", zei UBS.

"Elk stukje economische data tussen nu en 18 september [de dag waarop de centrale besluit zijn rentebesluit zal nemen] zal worden onderzocht op aanwijzingen of het Federal Open Market Committe zal kiezen voor een renteverlaging van 25 of 50 basispunten", zei SPI Asset Management. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 5 basispunten lager op 3,788 procent, terwijl de tweejaarsrente 9 basispunten daalde tot 3,791 procent.

Op macro economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 1,6 procent. De marktindex steeg van 226,9 naar 230,5.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in juli flink toegenomen, gezien er meer werd geïmporteerd dan geëxporteerd. De export steeg met 0,5 procent tot 266,60 miljard dollar, terwijl de import met 2,1 procent steeg tot 345,39 miljard dollar, wat resulteerde in een tekort van 78,8 miljard dollar.

Het aantal openstaande vacatures in de VS is in juli gedaald tot 7,7 miljoen, tegen 7,9 miljoen in juni.

De Amerikaanse fabrieksorders zijn in juli conform de verwachting op maandbasis met 5,0 procent gestegen.

Later op de dag verschijnt het Beige Book van de Fed.

Olie werd woensdag 1,3 procent goedkoper op 69,38 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,1073. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1055 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1043 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een zestal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnt het ADP-banenrapport, de wekelijkse steunaanvragen en de arbeidskosten, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector en de wekelijkse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse chipfabrikanten lieten een verdeeld beeld zien. Intel koerste 1,7 procent lager, Broadcom steeg 1,5 procent en AMD won 3,7 procent.

Nvidia steeg 0,9 procent, na de koersval op dinsdag. 

Asana verloor 6,6 procent, nadat het bedrijf liet weten een groter verlies per aandeel te verwachten in het derde kwartaal, dan waar de analistenconsensus op mikt.

GitLab verhoogde zijn outlook en het aandeel steeg 17,2 procent.

PagerDuty meldde meevallende aangepaste winstresultaten, maar noteerde 0,6 procent lager omdat de outlook voor de omzet omlaag ging na een tegenvallend omzetcijfer in het afgelopen kwartaal.

Sportsman's Warehouse zag zijn kwartaalverlies oplopen en daalde 1,2 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.