Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Lagere start Wall Street aanstaande
Beeld: ABM Financial News

Lagere start Wall Street aanstaande

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, nadat beleggers wereldwijd afkerig werden van risico na matige cijfers over de Amerikaanse industrie en een koersval van Nvidia. Dit leidde tot een vlucht naar veilige havens in de financiële markten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood en die op de Nasdaq stonden 0,7 procent in de min.

De zorgen over de Amerikaanse economie herleefden nadat dinsdag bleek dat de Amerikaanse industrie blijft krimpen. Daarnaast is er vrees dat de technologiesector overgewaardeerd kan zijn, na de recente AI-hype. Angstige beleggers vluchten daarom nu naar de veilige haven van staatsobligaties.

Uitspraken van de topman van Nvidia lijken door de markten te worden opgevat als een signaal dat de vraag naar Nvidia's AI-apparatuur een piek heeft bereikt, stelde Morningstar. Ondanks de verkoopgolf bij Nvidia, dat dinsdag 9,5 procent verloor, blijven analisten van Wedbush positief over het aandeel.  

Ook de prijzen van grondstoffen voor de industrie zoals koper en olie stonden onder druk door de zorgen over de economische groei. Dit kan de inflatiedruk helpen verlagen en op termijn bijdragen aan een snellere verlaging van de beleidsrente van centrale banken.

"Elk brokje economische cijfers tussen nu en 18 september zal worden nageplozen op hints over een renteverlaging met 25 of met 50 basispunten door de Federal Reserve", aldus SPI Asset Management. Op 18 september komt de centrale bank met een rentebesluit naar buiten.

Woensdag voor de openingsbel bleek het tekort op de Amerikaanse handelsbalans conform de verwachtingen met te zijn toegenomen van 73 miljard in juni naar krap 79 miljard dollar in juli, waarvan een tekort van 27 miljard met China en 18 miljard met de Europese Unie. Het tekort op de handelsbalans is het hoogste niveau in ruim twee jaar tijd.

Later woensdag komt een cijfer over het aantal openstaande vacatures naar buiten. Dit cijfer kan cruciaal zijn voor de verwachtingen voor de officiële banencijfers van vrijdag. "De kleinste teleurstelling zal uitvergroot worden, zodat slecht nieuws al snel afschuwelijk nieuws wordt", aldus SPI over de neiging van de markt tot hevige reacties.

Olie werd weer wat goedkoper. Een vat WTI-olie voor oktober kostte 70,25 dollar per vat. Brent-olie gaat voor 73,48 dollar, 0,4 procent lager dan dinsdag.  

De euro/dollar noteerde op 1,1043. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1040 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse chipfabrikanten lieten in de handel voorbeurs een verdeeld beeld zien. Intel koerst af op een openingsverlies van 2,8 procent, Broadcom daalde 1 procent en AMD won 1,8 procent voorbeurs.

Nvidia staat een lagere opening te wachten, na de koersval op dinsdag. Het aandeel lijkt 1,7 procent lager te openen rond 106 dollar.

Asana verloor 14 procent voorbeurs, nadat het bedrijf liet weten een groter verlies per aandeel te verwachten in het derde kwartaal, dan waar de analistenconsensus op mikt.

GitLab verhoogde zijn outlook en het aandeel steeg voorbeurs 11 procent.

PagerDuty meldde meevallende aangepaste winstresultaten, maar noteerde 12 procent lager voorbeurs omdat de outlook voor de omzet omlaag ging na een tegenvallend omzetcijfer in het afgelopen kwartaal.

Sportsman's Warehouse zag zijn kwartaalverlies oplopen en daalde meer dan 10 procent.

Slotstanden

Dinsdag sloot Wall Street sterk lager. S&P 500 index daalde 2,1 procent tot 5.528,93 punten, de Dow Jones index verloor 1,5 procent tot 40.936,93 punten en de Nasdaq noteerde zelfs 3,3 procent lager op 17.136,30 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.