Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
UBS haalt ASML van de kooplijst
Beeld: ASML

UBS haalt ASML van de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het advies voor ASML verlaagd van Kopen naar Neutraal en stelde het koersdoel bij van 1.050 naar 900 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Francois-Xavier Bouvignies.

"Ondanks dat ASML een van de beste fundamentele verhalen in de Europese techsector is, met een sterk presterend management, verlagen we naar Neutraal", aldus de analist, wijzend op een minder sterke winstgroei in de komende jaren.

Bouvignies verwacht dat de samengestelde jaarlijkse groei van de winst per aandeel tussen 2025 en 2030 13 procent zal zijn. Dat was 24 procent tussen 2018 en 2025.

Wel erkende Bouvignies dat er op korte termijn opwaarts potentieel is, dankzij de solide outlook voor 2025. Dat impliceert volgens hem een sterke orderinstroom in het derde kwartaal.

UBS denkt dat lithografie de komende jaren een minder groot stuk van de totale investeringen in wafer fab apparatuur voor zijn rekening zal nemen. Bouvignies denkt dat het marktaandeel in 2025 piekt op 30 procent en dan terugvalt naar 25 procent in 2027, waarna het percentage weer zal stijgen. "We denken dat de omzet uit AI-eindgebruikers niet voldoende zal zijn om dit op te vangen."

Ook voorziet UBS dat de Chinese uitgaven aan lithografie zullen normaliseren. 

UBS rekent voor 2030 op een omzet van 50 miljard euro. Dat is 7 miljard euro minder dan de consensus. ASML gaat zelf uit van 44 tot 60 miljard euro met een marge van 56 tot 60 procent. In november organiseert ASML een beleggersdag.

Op een rood Damrak daalde het aandeel ASML woensdag met 4,9 procent naar 744,70 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: ASML kansrijk maar beter wegblijven bij Besi
  2. Doen nieuwe exportbeperkingen voor ASML ertoe?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML kopen verkopen

89% zegt kopen

18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Bulletje Rozenwater 4 september 2024 11:14
    Eindelijk een analist die snapt dat de lithografie machines vrijwel zijn uitontwikkeld. Het kan niet kleiner. Het wordt een vervangingsmarkt en aangezien die apparaten heel lang meegaan ziet dat er gewoon niet goed uit voor ASML. Niet dat chips zijn uitontwikkeld, maar het gaat op een veel lager tempo en ASML zal niet meer bijdragen aan deze ontwikkeling.
    Dat de omzet nu nog niet instort komt door uitzonderlijke gebeurtenissen, geopolitieke spanningen waardoor het westen investeert in foundries en de plotselinge opkomst van AI.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.