Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: herstel dollar blijft beperkt
Beeld: ABM Financial News

Valuta: herstel dollar blijft beperkt

(ABM FN-Dow Jones) De dollar herstelde dinsdag verder ten opzichte van de euro vanaf het dieptepunt dat tijdens de Jackson Hole-toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell eind augustus werd bereikt, maar dat herstel blijft volgens valutakenners van UniCredit vermoedelijk wel beperkt.

De Italiaanse bank wees erop dat de winsten voor de dollar bescheiden zijn, omdat de markten in de komende kwartalen nog steeds agressievere renteverlagingen in de VS verwachten dan in andere G10-landen.

Tenzij nieuw macro-economische cijfers laat zien dat de Fed de rente met 25 basispunten zou kunnen verlagen in plaats van met mogelijk 50 punten, "zal de opleving van de [dollar] waarschijnlijk beperkt blijven", volgens UniCredit.

Een sterkere Amerikaanse inkoopmanagersindex van ISM vanmiddag zou de dollar een verdere impuls kunnen geven, maar de belangrijkste test voor de greenback blijft het Amerikaanse banenrapport van vrijdag, volgens de experts van de Italiaanse bank.

Vanmiddag staat ook de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie van Markit op de agenda. Woensdagavond publiceert de Fed zijn Beige Book, die als voorloper geldt voor het rentebesluit over een paar weken. Donderdag en vrijdag verschijnen dan de banenrapporten van respectievelijk loonstrookjesverwerker ADP en de Amerikaanse overheid.

De euro/dollar handelde dinsdag richting het einde van de ochtend 0,3 procent lager op 1,1036. Ten opzichte van het Britse pond steeg de dollar ook met 0,3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.