Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis
Beeld: ABM Financial News

Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Arcadis verhoogd van 72,50 naar 75,00 euro, met behoud van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist David Kerstens.

De analist waardeert Arcadis op 14,8 keer het verwachte EBIT-resultaat in 2025, in lijn met de waarderingen van andere advies- en ingenieursbureaus.

Arcadis is de grootste engineering consultant in Europa en is de winstkloof met de Noord-Amerikaanse sectorgenoten snel aan het dichten, volgens Jefferies.

Wel hebben sommige Amerikaanse rivalen, zoals Tetra Tech en Stantec, onlangs de lat hoger gelegd voor wat betreft de winstgevendheid, aldus Kerstens.

Arcadis mikt op een autonome omzetgroei met een middelhoog tot hoog enkelcijferig percentage en een operationele EBITA-marge van 12,5 procent in 2026. Die marge was in 2023 nog 10,4 procent.

Jefferies vermoedt dat de Amerikaanse rivalen een margedoel hanteren van circa 15 procent op de middellange termijn, dus 250 basispunten hoger dan Arcadis. De beoogde autonome groei van de sectorgenoten is gelijk aan de doelstelling van Arcadis.

Het aandeel Arcadis steeg dit jaar al 35 procent, tegen 10 procent voor de Eurostoxx 50. De waardering op 13,2 keer het verwachte EBIT-resultaat in 2025 biedt een korting van 15 procent op de vergelijkbare sectorgenoten. 

Het aandeel Arcadis sloot maandag op 66,10 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING verhoogt koersdoel Arcadis stevig
  2. Arcadis overhandigt mooie set cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.