Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Voorgenomen plannen OPEC+ zetten olieprijzen onder druk
Beeld: ABM Financial News

Voorgenomen plannen OPEC+ zetten olieprijzen onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen kregen vrijdag een tik te verwerken nadat bekend werd dat volgens persbureau Reuters de OPEC + van plan is om de productie vanaf oktober stapsgewijs te verhogen.

Bij een settlement van 73,55 dollar werd een vat West Texas Intermediate op dagbasis 3,1 procent goedkoper. Op maandbasis resulteerde dit uiteindelijk  in een daling van 5,6 procent.

De productieverstoringen in Libië en de toegezegde productieverlagingen door sommige leden om de overproductie te compenseren zorgen voor een krapper aanbod en zouden de impact van een afnemende vraag voldoende moeten compenseren, volgens het kartel en zijn bondgenoten.

Acht OPEC+ leden zullen hun productie in oktober met 180.000 vaten per dag verhogen, volgens het persbureau, als onderdeel van het plan om te beginnen met het afbouwen van de vrijwillige productiebeperkingen, die momenteel 2,2 miljoen vaten per dag omvatten. De overige productiebeperkingen worden tot eind 2025 gehandhaafd, zei Reuters.

Een vertraging in de groei van de olievraag, met name in China, woog de afgelopen tijd op de olieprijzen en wakkerde de speculatie aan dat OPEC+ zijn geplande productieverhogingen wellicht niet door zou zetten.

Maar zes OPEC+ bronnen vertelden Reuters dat het plan om de productie te verhogen van kracht blijft nu het verlies van Libische productie de markt krapper maakt en de hoop groeit dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente medio september zal verlagen.

De volgende bijeenkomst van het Joint Ministerial Monitoring Committee van de OPEC, die de ontwikkelingen op de oliemarkt beoordeelt, is gepland voor 2 oktober, terwijl de volgende volledige ministeriële bijeenkomst van de OPEC is gepland voor 1 december.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.