Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beter resultaat voor Delivery Hero

Beter resultaat voor Delivery Hero

(ABM FN-Dow Jones) Delivery Hero heeft in de eerste helft van 2024 de omzet fors laten stijgen en het resultaat sterk verbeterd, na het povere resultaat een jaar eerder, dankzij kostenbesparingen, hoewel het nettoverlies bijna even groot was als een jaar eerder. Dat bleek donderdag uit de halfjaarcijfers van de Duitse maaltijdbezorger.

De eigen omzet van de concurrent van Just Eat Takeaway steeg met 19 procent, van 5,07 miljard tot 6,04 miljard dollar, geholpen door de uitrol van zelf bezorgen in belangrijke regio's en een hogere groei van het aantal bestellingen. De brutotransactiewaarde groeide met 6 procent tot 23,7 miljard euro.  

Het aangepaste EBITDA-resultaat verbeterde van 9,2 miljoen euro een jaar eerder tot 240,5 miljoen euro, geholpen door kostenbesparingen. Dit leidde tot een positieve marge van 1 procent, tegen een break-even-resultaat een jaar eerder.  

Het nettoverlies daalde veel minder sterk, van 772 miljoen naar 720 miljoen euro, door hogere belastingen.

De verbetering van het EBITDA-resultaat was vooral te danken aan de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika, waar het resultaat van 111,5 miljoen naar 209,8 miljoen euro steeg, met hogere marges en een brutotransactiewaarde die met 29 procent steeg.

In Europa verbeterde het EBITDA-resultaat ook sterk, maar bleef het negatief, met 39,5 miljoen euro, tegen 98 miljoen euro een jaar eerder. Dat gold ook voor de Amerika's, waar het negatieve resultaat terugliep van 53 miljoen naar 13 miljoen euro.

In Azië daalde het positieve resultaat van 174 miljoen naar 157 miljoen euro, terwijl dit de enige regio was waar de omzet daalde.

Outlook

Delivery Hero handhaafde de verwachting van een lichte groei van de brutotransactiewaarde, die sterker is dan de groei van 5,7 procent van vorig jaar, terwijl de omzet sneller zou moeten groeien dan de 13,5 procent een jaar eerder.

De aangepaste EBITDA komt naar verwachting nog steeds uit op 725 miljoen tot 775 miljoen euro, en levert een marge op van meer dan 1,0 procent dit jaar, voorziet Delivery Hero. Dit is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, zoals een aanval op de marktpositie door concurrenten waardoor het bedrijf zijn marketingkosten zou moeten vergroten.  

Desinvesteringen

Delivery Hero wil de Taiwanese maaltijdbezorger Foodpanda Taiwan en DH Stores Taiwan verkopen aan Uber voor 950 miljoen dollar, zoals overeengekomen in mei.

Het bedrijf kondigde donderdag daarnaast aan dat het zijn onderdeel Tabalat, actief in de Verenigde Arabische Emiraten, in het vierde kwartaal naar de beurs in Dubai wil brengen. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: grootschalige consolidatie Europese maaltijdbezorgers goed scenario
  2. Brussel onderzoekt kartelvorming Delivery Hero en Glovo

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DELIVERY HERO SE NA O.N. kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.