Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Analisten: Nvidia stelt toch teleur
Beeld: ABM Financial News

Analisten: Nvidia stelt toch teleur

(ABM FN-Dow Jones) Nvidia heeft in het tweede kwartaal solide resultaten geboekt, maar toch bleek dit niet voldoende om beleggers te overtuigen. Dit stelden analisten in reactie op de resultaten, die woensdag nabeurs verschenen.

De resultaten waren robuust, maar lieten wel de nodige uitdagingen zien ten aanzien van de toegenomen complexiteit van Nvidia's nieuwste producten, stelden de analisten. Het groeitempo nam in het afgelopen kwartaal af.

"Schijnbaar waren de beter dan voorziene cijfers toch niet voldoende om de markt te overtuigen", stelde analist Stephen Todd van Todd Market Forecast. "Maar de impact daarvan lijkt niet enorm groot."

Bij JPMorgan spraken de analisten van "een sterke prestatie, die beter was dan verwacht". Dit was volgens de zakenbank te danken aan een aanhoudende vraag naar de producten van Nvidia. De groei bij datacentra zal ook in 2025 aanhouden, verwacht JPMorgan. "Bovendien blijft de vraag naar Blackwell-chips zeer sterk." JPMorgan denkt dat de vraag het aanbod nog zeker enige tijd zal blijven overtreffen.

Ortus Advisors verwacht dat de resultaten van Nvidia vandaag wereldwijd op de halfgeleidersector zullen drukken. Volgens analist Andrew Jackson wist de outlook van Nvidia niet aan de torenhoge verwachtingen te voldoen.

Voor het derde kwartaal rekent Nvidia op een omzet van 32,5 miljard dollar, plus of min 2 procent, en een aangepaste brutomarge van 75,0 procent, met een eventuele afwijking van 50 basispunten.

Toch is de brede markt volgens analisten in staat om deze koersdruk op te vangen. 

Het aandeel Nvidia koerste donderdag in de elektronische handel voorbeurs bijna 7 procent lager. De optiebeurs hield er al rekening mee dat het aandeel een beweging zou kunnen laten zien van 9 procent na de cijfers.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Vlees noch vis voorbeurs en waarom daalde Nvidia eigenlijk in nabeurshandel?
  2. Kooplust bij technologiereuzen goed voorteken voor Q2-cijfers Nvidia

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NVIDIA Corp kopen verkopen

82% zegt kopen

38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maarten030 29 augustus 2024 08:52
    Zoals je reeds bij Alphabet en Meta hebt kunnen lezen is Big Tech aan het "over-investeren" in die chips om de boot niet te missen. Je gaat op een punt komen dat deze bedrijven het willen gaan terugverdienen en de investeringen drastisch gaan verlagen. Ik denk dat we de piek van Nvidia wel hebben gezien.
  2. Katsjinggg 29 augustus 2024 09:20
    Het was gewoon onmogelijk voor NVIDIA (of eender welk bedrijf) om aan de verwachtingen te voldoen zoals die nu overdreven, opgeblazen en van de realiteit losgeslagen was bij het gros van de "beleggers"...alles wat minder dan miraculeus was als resultaten zou een ontgoocheling geweest zijn.
    We kunnen enkel hopen dat realisme en gezond verstand eindelijk gaan terugkeren
  3. Warm Buffet 29 augustus 2024 11:37
    quote:

    baloub1 schreef op 29 augustus 2024 09:09:

    Nvidia stelt teleur? Echt bizar, met zulke cijfers. Wordt steeds gekker op de beurs, slechte cijfers worden beloond en goede niet.
    Haha, dat is wel heel kort-door-de-bocht. Kijk eens naar de immense waardering van Nvidia op de beurs. Die was/is simpelweg te ver vooruitgelopen op de muziek. Hoogtepunt ($140) van Nvidia hebben we voor dit jaar wel gezien verwacht ik...
  4. Warm Buffet 29 augustus 2024 11:39
    quote:

    Charlemagne schreef op 29 augustus 2024 10:10:

    belegger alias rupsjenooitgenoeg is weer eens ontevreden, welnu dat komt mooi uit want rond de $ v115 wil ik ze graag hebben, dit hele AI circus is nog niet eens goed begonnen, als je koopt in de kinderschoenen stap je straks met maat 48 uit.....
    AI is de hype die al meer dan een jaar wordt gekocht op de beurs. Net zoals de EV-hype een paar jaar geleden de beurskoers van Tesla omhoog had geschoten. De wal keert het schip.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.