Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AEX vermoedelijk afwachtend van start na cijfers Nvidia
Beeld: Euronext

AEX vermoedelijk afwachtend van start na cijfers Nvidia

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een min of meer neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong fractioneel in het rood.

Woensdag koerste de AEX index nog 0,3 procent hoger naar een slotstand van 910,74 punten. Op Wall Street sloot hoofdgraadmeter S&P 500 woensdagavond daarnaast 0,6 procent in het rood, terwijl techbeurs Nasdaq 1,1 procent prijs gaf.

Nabeurs op Wall Street rapporteerde Nvidia over het afgelopen kwartaal een omzet en nettowinst van respectievelijk 30,0 miljard dollar en 16,6 miljard dollar, waarmee de verwachtingen werden overtroffen. Ook werd een extra aandeleninkoopprogramma ter waarde van 50 miljard dollar aangekondigd. 

"Generatieve AI zal voor een revolutie zorgen in elke industrie", zei topman Jensen Huang in een toelichting op de recordcijfers. Ook de door Nvidia afgegeven omzetverwachting lag hoger dan de marktverwachting.

De levering van de nieuwe Blackwell-processoren zal volgens Nvidia in het vierde kwartaal goed op stoom moeten komen. 

Nvidia was in juni nog het meest waardevolle bedrijf in de wereld, naar beurswaarde gemeten, maar de koers viel vervolgens tientallen procenten terug om recent weer flink op te veren, richting de oude toppen. Hierdoor waren de verwachtingen flink aangewakkerd.

In de reguliere handel daalde het aandeel woensdag in New York met 2,1 procent, om vervolgens in de elektronische handel nabeurs nog eens circa 7 procent prijs te geven. De Nasdaq future noteerde vanochtend ruim een half procent in het rood, terwijl de Dow Jones future juist een kwart procent klom.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend eensgezind in het rood, na het lagere slot op Wall Street en de cijferrapportage van Nvidia, maar de verliezen bleven wel beperkt tot minder dan een procent. De beurs in Tokio kwam nauwelijks in beweging, met een verlies van 0,1 procent.

De Amerikaanse olie-future sloot woensdag in New York 1,3 procent lager op 74,52 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de voorlopige inflatie in Duitsland in augustus, de tweede raming van de economische groei in de VS in het afgelopen kwartaal en de aanstaande woningverkopen in de VS.

Bedrijfsnieuws

Azerion zag in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet en de EBITDA aantrekken, zo bleek uit cijfers van het Nederlandse platform voor digital advertising en entertainment. De outlook voor heel 2024 werd gehandhaafd.

Mogelijk komt het aandeel Corbion vanochtend in beweging. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een koopadvies voor dit aandeel door Barclays. Het koersdoel is 24,50 euro.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor ING van 19,50 naar 20,00 euro, met handhaving van het koopadvies.

De aanmeldingstermijn voor het overnamebod van Ten Cate Investeringsmaatschappij op Hydratec is verlengd met tien weken. De aanmeldingstermijn eindigt nu op 1 november 2024.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde woensdag 0,6 procent tot 5.592,18 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 41.091,42 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 17.556,03 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

AMX kopen verkopen

86% zegt kopen

7 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.