Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Azerion ziet resultaten flink aantrekken
Beeld: Azerion

Azerion ziet resultaten flink aantrekken

(ABM FN-Dow Jones) Azerion heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet en de EBITDA zien aantrekken. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Nederlandse platform voor digital advertising en entertainment.

In het afgelopen kwartaal bedroeg de omzet 138,7 miljoen euro, goed voor een stijging op jaarbasis van 24 procent. Azerion profiteerde van hogere advertentiebestedingen.

De aangepaste EBITDA steeg met 22 procent tot 17,5 miljoen euro, mede dankzij kostenbesparingen uit de integratie van overnames en de succesvolle lancering van Habbo Hotel Origins.

De operationele kosten liepen met 13 procent terug in het tweede kwartaal of met 7 procent indien niet aangepast voor eenmalige posten gerelateerd aan een schikking. 

"Na de succesvolle desinvestering van onze sociale kaartspellen vorig jaar, investeerden we in het Platform-segment", aldus CEO Umut Akpinar in een toelichting.

De operationele kasstroom bedroeg 6,7 miljoen euro. Azerion had eind juni 31,8 miljoen euro in kas.

Outlook

De outlook voor heel 2024 werd gehandhaafd. De omzet zal daarmee dit jaar uitvallen tussen de 540 en 560 miljoen euro met een jaarlijkse groei na dit jaar van circa 10 procent per jaar. De aangepaste EBITDA moet in 2024 uitkomen tussen de 75 en 80 miljoen euro met een marge na dit jaar en op middellange termijn van 14 tot 16 procent. In het tweede kwartaal bedroeg de marge nog 13 procent. Dat was 15 procent in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Voor 2025 rekenen analisten die bijdroegen aan de consensus op een omzet van krap 599 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 82,1 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Vlees noch vis voorbeurs en waarom daalde Nvidia eigenlijk in nabeurshandel?
  2. Beursblik: aandacht voor winstgevendheid en omzet bij Azerion

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AZERION kopen verkopen

67% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.