Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen noteren in het rood
Beeld: BinckBank

Aziatische beurzen noteren in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten donderdagochtend eensgezind in het rood, na een lager slot op Wall Street en de cijferrapportage van Nvidia, maar de verliezen bleven wel beperkt tot minder dan een procent.

De beurs in Tokio kwam nauwelijks in beweging, met een verlies van 0,1 procent. Op Wall Street sloot hoofdgraadmeter S&P 500 woensdagavond 0,6 procent in het rood, terwijl techbeurs Nasdaq 1,1 procent prijs gaf.

Nabeurs op Wall Street rapporteerde Nvidia over het afgelopen kwartaal een omzet en nettowinst van respectievelijk 30,0 miljard dollar en 16,6 miljard dollar, waarmee de verwachtingen werden overtroffen. Ook werd een extra aandeleninkoopprogramma ter waarde van 50 miljard dollar aangekondigd. 

"Generatieve AI zal voor een revolutie zorgen in elke industrie", zei topman Jensen Huang in een toelichting op de recordcijfers. Ook de door Nvidia afgegeven omzetverwachting lag hoger dan de marktverwachting.

De levering van de nieuwe Blackwell-processoren zal volgens Nvidia in het vierde kwartaal goed op stoom moeten komen. 

Nvidia was in juni nog het meest waardevolle bedrijf in de wereld, naar beurswaarde gemeten, maar de koers viel vervolgens tientallen procenten terug om recent weer flink op te veren, richting de oude toppen. Hierdoor waren de verwachtingen flink aangewakkerd.

In de reguliere handel daalde het aandeel woensdag in New York met 2,1 procent, om vervolgens in de elektronische handel nabeurs nog eens circa 7 procent prijs te geven. De Nasdaq future noteerde vanochtend ruim een half procent in het rood, terwijl de Dow Jones future juist een kwart procent klom.

De Amerikaanse olie-future sloot woensdag in New York 1,3 procent lager op 74,52 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een min of meer neutrale opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.