Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street sluit hoger
Beeld: ABM Financial News

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten, terwijl beleggers wachtten op nieuwe impulsen. Alle ogen zijn gericht op de resultaten van Nvidia woensdagavond.

De S&P500 index steeg 0,2 procent tot 5.625,80 punten. De Nasdaq steeg 0,2 procent tot 17.754,82 punten de Dow Jones-index sloot nagenoeg vlak  op 41.250,50 punten.  

Of de positieve trend van vorige week hervat kan worden, hangt af van Nvidia, dat woensdag zijn kwartaalcijfers publiceert, en van de kwaliteit van de PCE-inflatiecijfers, de favoriete inflatiemeter voor de Federal Reserve, komende vrijdag.

Het belang dat beleggers hechten aan de resultaten van Nvidia is groot. Volgens Wedbush staat of valt de huidge AI-revolutie zelfs met de resultaten van Nvidia. En de marktreactie op de resultaten van het bedrijf was de afgelopen tijd niet zelden vergelijkbaar met die op een verrassend inflatiecijfer, stelde Jim Reid van Deutsche Bank.

Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte in zijn Jackson Hole-toespraak vrijdag dat hij zich vooral zorgen maakt over de arbeidsmarkt, dus de belangrijkste economische update tot de komende rentevergadering zou het banenrapport moeten zijn dat eind volgende week verschijnt. Experts van ING verwachten dat de PCE een minder belangrijke rol zal spelen na de speech van Powell. Volgens de gegevens van de FedWatch Tool van de CME Group verwachten de ondervraagden unaniem een renteverlaging op de beleidsvergadering van 17-18 september van ten minste 25 basispunten.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen volgens The Conference Board verbeterde in augustus, bleek dinsdag, waarmee het narratief van een zacht landende Amerikaanse economie wordt ondersteund. De verwachtingsindex noteerde voor de tweede maand boven de 80. Een indexstand onder de 80 wordt als een signaal gezien dat er binnen een jaar een recessie komt, volgens The Conference Board.

De Amerikaanse huizenprijzen stegen in juni minder snel, met 7,4 procent, tegen 7,8 procent in mei, bleek dinsdag uit de cijfers van S&P Case-Shiller.

De WTI-olieprijs sloot 2,4 procent lager op 75,53 dollar. Maandag steeg de olieprijs door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, waaronder raketvuur tussen Hezbollah in Zuid-Libanon en Israël en een productiestop in Libië vanwege een binnenlands politiek conflict. De markt verwachtte dinsdag dat de Libische verstoring niet heel lang zal duren. 

De euro/dollar steeg licht tot 1,1184.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van Nvidia stegen 1,5 procent in aanloop naar de resultaten woensdag nabeurs. Het verlies van maandag werd daarmee goed gemaakt.  Ook andere fabrikanten van microchips en servers zoals Broadcom, Micron Technology en Super Micro Computer verloren maandag terrein. Broadcom stond dinsdag licht hoger maar Micron en Super Micro daalden verder.

De analistenconsensus van FactSet rekent op een winst per aandeel van 0,65 dollar bij Nvidia en een omzet van 28,72 miljard dollar. Het zou het vijfde kwartaal op rij zijn met driecijferige groeipercentages voor Nvidia. 

Apple steeg 0,4 procent. Apple heeft Kevan Parekh aangesteld als nieuwe chief financial officer, als opvolger van Luca Maestri, die het corporate services-team van de technologiegigant zal gaan leiden. Apple maakte maandag bekend dat het volgende iPhone-lanceringsevenement gepland staat voor 9 september.

De aandelen van JD.com stegen met 2,2 procent, nadat het bedrijf een aandeleninkoopprogramma van 5 miljard dollar aankondigde.

Paramount Global verloor 7 procent, nadat Edgar Bronfman zei af te zien van zijn bod op National Amusements, waarmee Shari Redstone en haar familie het entertainmentbedrijf Paramount controleren. De beslissing van Bronfman maakt mogelijk de weg vrij voor de verkoop van Paramount aan Skydance Media van David Ellison.

De in de VS genoteerde aandelen van Trip.com stegen met 8,6 procent, nadat de Chinese reisorganisatie sterke winstcijfers over het tweede kwartaal boekte dankzij de groei van het aantal accommodatieboekingen en pakketreizen.

Leslie's, een detailhandelaar in zwembadbenodigdheden, heeft Jason McDonell benoemd tot CEO, afkomstig van Advance Auto Parts. Hij volgt Michael Egeck op na de recente winstwaarschuwing. Het aandeel zakte na een hogere opening weg en verloor 9 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.