Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Damrak wacht op nieuwe impulsen
Beeld: ABM Financial News

Damrak wacht op nieuwe impulsen

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag dicht bij huis gebleven, bij een gebrek aan impulsen. De AEX sloot fractioneel hoger op 907,94 punten.

"Later deze week richten de markten hun aandacht op de winstcijfers van Nvidia, die woensdag worden verwacht, en op de kern-PCE-deflator voor juli, die vrijdag wordt gepubliceerd", zei Kevin Verstraete van Lynx.

Experts van ING verwachten dat het PCE-rapport een minder belangrijke rol zal spelen, na de speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell in Jackson Hole, waarin hij een renteverlaging in september zo goed als bevestigde. "Een prijsstijging van 0,2 procent op maandbasis zal de markten waarschijnlijk niet veel in beweging brengen", denkt de bank.

Volgende week verschijnen inkoopmanagersindices en staat ook het Amerikaanse banenrapport op de agenda. Deze cijfers moeten de huidige verwachting van een zachte economische landing in de VS bevestigen.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag vrijdag rustig. Duitse cijfers toonden een krimp van de economie in het tweede kwartaal, zoals eerdere cijfers al lieten zien.

Verder verbeterde het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals gemeten door The Conference Board. De verwachtingsindex noteerde voor de tweede maand boven de 80. Een indexstand onder de 80 wordt als een signaal gezien dat er binnen een jaar een recessie komt, volgens The Conference Board.

De euro/dollar handelde dinsdag rond het slot op 1,1162, terwijl de obligatierentes licht stegen. De olieprijzen daalden na de forse stijging van maandag.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Heineken aan kop met een winst van 1,1 procent. Ahold Delhaize steeg 1,0 procent, net als ABN AMRO, ING en Aegon.

Wolters Kluwer daalde 1,0 procent, maar noteerde ex-dividend. Geschoond hiervoor daalde de koers met minder dan een half procent.

De chippers hadden het opnieuw lastig. ASML daalde 0,4 procent en Besi verloor 0,8 procent. ASMI bleef nipt in het groen. ASR leverde 1,9 procent in.

Bij de Midkappers waren er twee uitblinkers: Van Lanschot Kempen en Galapagos, die respectievelijk met 7,3 en 2,6 procent stegen.

Van Lanschot profiteerde van een koersdoelverhoging van ING en Galapagos kreeg nog een extra zetje na het goede nieuws van maandag. Toen meldde EcoR1 Capital Fund een belang van 9,9 procent in Galapagos. Volgens het Amerikaanse EcoR1 is Galapagos "enorm ondergewaardeerd" en is daarmee een "aantrekkelijke beleggingskans".

Just Eat Takeaway verloor 1,8 procent en WDP daalde 2,6 procent. Alfen stond onderaan met een verlies van 4,6 procent.

Bij de smallcaps ging NX Filtration aan kop met een winst van 5,5 procent. Woensdag komt het bedrijf met cijfers. Fastned daalde met 3,0 procent en Avantium verloor 3,5 procent.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven rond het slot in Amsterdam dicht bij huis.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen
AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

ASCX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.