Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs fors hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs fors hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag fors hoger gesloten, vanwege de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, waardoor de olie-aanvoer uit de regio mogelijk in het geding komt.

De olieprijzen stegen maandagochtend met meer dan 2 procent nadat Israël afgelopen weekend aangaf preventieve aanvallen te hebben uitgevoerd op Zuid-Libanon om een aanval van Hezbollah, de in Libanon gevestigde militante groep, te dwarsbomen, terwijl Hezbollah honderden raketten en drones op Israël afvuurde in één van grootste confrontaties van het grensconflict in meer dan 10 maanden.

"Wij verwachten dat een rally als gevolg van deze ontwikkelingen van korte duur zal zijn, behalve als Iran er directer bij betrokken zou raken, aangezien dit de risico's voor de olievoorziening aanzienlijk zou vergroten", aldus grondstoffenstrategen Warren Patterson en Ewa Manthey van ING.

Ondertussen meldde persbureau Reuters dat in het politiek verdeelde Libië de olievelden in het oosten van het land, die goed zijn voor bijna de gehele productie van het land, tot nader order worden gesloten, waardoor de productie en export stilvalt. 

De stijging van de olieprijzen van maandag bouwt voort op de winsten van vorige week toen beide oliebenchmarks vrijdag met meer dan 2 procent stegen, nadat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zei dat het tijd is voor renteverlagingen.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 2,59 dollar, ofwel 3,5 procent, hoger op 77,42 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.