Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Alfen niet langer op verkooplijst VLK
Beeld: Alfen

Alfen niet langer op verkooplijst VLK

(ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft met de cijfers over het tweede kwartaal een aantal onzekerheden weggenomen en daarom werd het advies verhoogd van Verkopen naar Neutraal. Dit zei analist Jeremy Kincaid van Van Lanschot Kempen in gesprek met ABM Financial News.

Kincaid wees specifiek op de waiver die Alfen kreeg van de banken voor het derde kwartaal. Daarbij heeft de analist ook vertrouwen, net als Alfen, dat het bedrijf die ook voor het vierde kwartaal krijgt. 

Daarnaast merkte de analist op dat de volumes bij de tak voor laadpalen in het tweede kwartaal hoger waren dan in het eerste kwartaal. Ook vielen de prestaties bij energieopslag mee.

"We vinden de huidige koers een correcte waardering, gezien de onzekerheid over het tempo waarin de winsten zullen herstellen", aldus Kincaid. En het valt nog te bezien wat uiteindelijk het bestendige winstniveau in de toekomst wordt.

Alfen is momenteel samen met een externe adviseur bezig om de toekomstige bedrijfsstrategie te formuleren. Die is ook nodig voor nieuwe afspraken over de convenanten. En pas als de markt dit plan met de bijbehorende doelstellingen kent, kunnen beleggers hun eigen verwachtingen toetsen.

Het aandeel Alfen won vrijdag 4,7 procent op 16,58 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Alfen is er nog lang niet
  2. Degroof: Alfen moet vertrouwen herstellen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. kopen verkopen

75% zegt kopen

12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.