Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures Wall Street groengekleurd in aanloop naar Powell
Beeld: ABM Financial News

Futures Wall Street groengekleurd in aanloop naar Powell

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een hogere opening tegemoet, waarbij de hele markt gespitst is op de toespraak van Jerome Powell vanmiddag rond vier uur.  

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,5 procent in het groen en de Nasdaq future stond 0,8 procent hoger.

Op Wall Street namen beleggers donderdagavond duidelijk gas terug, na de recente rally, en in aanloop naar de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve vandaag tijdens het jaarlijkse symposium van centrale bankiers in Jackson Hole.

Analist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets meent dat de belangrijke taak van de voorzitter van de Fed is om geen valse hoop te geven en de verwachtingen zorgvuldig te managen.

Het is zo goed als een uitgemaakte zaak dat de Fed de rente in september zal verlagen, zoals duidelijk bleek uit de Fed-notulen die woensdagavond werden vrijgegeven. De vraag is nog wel of de Fed de rente met 25 of 50 basispunten zal verlagen.

Investment manager Nathan Levy van ING wees erop dat enkele regionale Fed-voorzitters zich hebben uitgesproken voor een geleidelijke verlaging van de rente, dus geen grote stappen. En volgens de bekende econoom Mohamed El-Erian is de markt te enthousiast met de verwachting van 100 basispunten aan renteverlagingen dit jaar. "ING is het hiermee eens en rekent op drie stappen van een kwartje. Voorzichtigheid troef dus in aanloop naar de speech van Powell", aldus Levy

De olieprijzen herstelden verder. Een vat WTI-olie werd 1,2 procent duurder op 73,78 dollar.

De rentes stonden in de parkeerstand in de aanloop naar de speech van Powell, evenals de euro/dollar, op 1,1126.

Bedrijfsnieuws

De winst en omzet in het tweede kwartaal van Workday overtroffen de verwachtingen van analisten en het aandeel steeg met 12 procent voorbeurs. Het HR-softwarebedrijf zei vertrouwen te hebben in de groei in de komende jaren. Workday rekent op een jaarlijkse abonnementsgroei van 15 procent.

Ross Stores rapporteerde in het tweede kwartaal een winst die de verwachting overtrof en de discountretailer verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar, waardoor het aandeel  voorbeurs met 5,5 procent steeg.

Restaurantketen Cava Group steeg in de premarket-handel met bijna 10 procent, nadat de omzetstijging afgelopen kwartaal hoger uitviel dan analisten hadden voorzien. Het bedrijf verhoogde ook de outlook voor 2024.

BILL Holdings steeg 6,2 procent voor de openingsbel. Het softwarebedrijf rapporteerde over het afgelopen kwartaal een winst die de verwachtingen overtrof en zei dat het voor 300 miljoen dollar aan eien aandelen gaat inkopen.

Peloton Interactive daalde 3,5 procent voorbeurs. Dit nadat de kwartaalcijfers donderdag een koerssprong van 35 procent opleverden, de beste dag ooit voor het aandeel.

Intuit, het financiële softwarebedrijf en eigenaar van TurboTax, rapporteerde beter dan verwachte winstcijfers over het afgelopen kwartaal en de afgegeven outlook overtrof de schattingen van Wall Street. Het aandeel daalde desondanks met 1 procent.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 verloor donderdag 0,9 procent op 5.570,64 punten, de Dow Jones index daalde 0,4 procent tot 40.712,78 punten en de Nasdaq moest 1,7 procent terrein prijsgeven op 17.619,35 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.