Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Vlakke AEX wacht op speech Powell
Beeld: Euronext

Vlakke AEX wacht op speech Powell

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs bleef vrijdagochtend dicht bij huis. Rond de klok van elf uur daalde de AEX fractioneel naar 908,23 punten.

Beleggers zijn in afwachting van Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, die vandaag in Jackson Hole een speech geeft. Deze staat geagendeerd om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Naeem Aslam, CIO van Zaye Capital Markets, meent dat de belangrijke taak van de voorzitter van de Fed is om geen valse hoop te geven en de verwachtingen zorgvuldig te managen.

Het is zo goed als een uitgemaakte zaak dat de Fed de rente in september zal verlagen, zoals duidelijk bleek uit de Fed-notulen die woensdagavond werden vrijgegeven. De vraag is nog wel of de Fed de rente met 25 of met 50 basispunten zal verlagen.

"Een renteverlaging in september is dus vrijwel zeker, de enige onzekerheid is met hoeveel. Een verlaging van 50 basispunten zonder de markten in paniek te brengen, zou weleens moeilijk kunnen worden", zei Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild.

In Frankrijk bleek de index voor het ondernemersvertrouwen in augustus weer wat gestegen. Deze steeg van 94 naar 97. Daarmee noteert de index nog altijd onder het langjarige gemiddelde van 100.

De olieprijzen herstelden verder. Een vat Brent olie werd 0,5 procent duurder op 77,58 dollar.

De rentes stonden in de parkeerstand in de aanloop naar de speech van Powell, evenals de euro/dollar, op 1,1120.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging AkzoNobel aan kop met een winst van 1,1 procent, gevolgd door ING met een stijging van 1,0 procent.

De halfgeleiders ASML, ASMI en Besi noteerden onderaan met verliezen van 1,4 tot 3,0 procent. 

In de AMX won Galapagos 3,3 procent. Het biotechbedrijf kreeg van de Amerikaanse toezichthouder FDA een goedkeuring voor een nieuwe studie. Alfen won 4,1 procent. 

Van Lanschot Kempen verloor 0,6 procent

In de AScX won Ebusco 1,6 procent. Azerion verloor 2,7 procent. Uit een melding van de AFM bleek dat de oprichters van het bedrijf hun belang hebben zien dalen van 22,72 procent naar 18,43 procent.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.