Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen noteren vrij vlak in afwachting van speech Powell
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen noteren vrij vlak in afwachting van speech Powell

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden vrijdagochtend binnen een bandbreedte van enkele tienden van een procent ten opzichte van het slot van donderdag.

In Japan kwam de inflatie in juli uit op 2,8 procent op jaarbasis, net als een maand eerder. De kerninflatie, waarbij de prijsbewegingen van volatiele voedsel- en energieprijzen zijn weggelaten, daalde echter van 2,2 procent in juni naar 1,9 procent in juli, ofwel het laagste niveau sinds september 2022.

Op Wall Street namen beleggers donderdagavond duidelijk gas terug, na de recente rally, en in aanloop naar de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vandaag tijdens het jaarlijkse symposium van centrale bankiers in Jackson Hole.

De S&P 500 noteerde bij de slotzoemer 0,9 procent lager, terwijl techbeurs Nasdaq 1,4 procent prijs gaf. 

Volgens de FedWatch-tool van de CME Group is de kans op een renteverlaging in september momenteel 100 procent, maar de markt is wel verdeeld over de vraag hoe groot de verlaging zal zijn. 

De rentes liepen donderdag in ieder geval op in aanloop naar de speech van Powell, en het rendement op de tienjarige Treasury in de VS steeg met 9 basispunten naar 3,86 procent. Eind vorig jaar piekte de rente nog rond 5,0 procent. 

De Amerikaanse olie-future doorbrak daarnaast donderdag een verliesreeks van vier handelsdagen, met een stijging van anderhalf procent naar 73,01 dollar per vat. 

De Europese beurzen maken zich op voor een min of meer neutrale opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.