Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: marginaal herstel voor dollar
Beeld: ABM Financial News

Valuta: marginaal herstel voor dollar

(ABM FN-Dow Jones) De dollar herstelde donderdag richting het einde van de ochtend marginaal, nadat de greenback woensdag daalde naar het laagste punt in acht maanden, na het verschijnen van de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve en bijgestelde banencijfers uit de VS, die een veel zwakkere arbeidsmarkt lieten zien.

De banencijfers bevestigden de verwachting voor aanstaande renteverlagingen, terwijl de notulen van de Fed toonden dat meerdere functionarissen de rente in juli al wilden verlagen.

Volgens valutastrategen van ING voorspelt de markt nu een renteverlaging in september van 34 basispunten, wat duidt op "enige terughoudendheid om een beweging van 50 basispunten in te calculeren bij de volgende vergadering, voorafgaand aan de toespraak in Jackson Hole van Fed-voorzitter Jerome Powell."

De redenering achter een verlaging met 50 basispunten in september is dat de Fed het gemis van versoepeling in juli zou kunnen "goedmaken", en de notulen van woensdagavond lijken die gedachte te onderschrijven, aldus ING.

Swapmarkten gaan weer uit van een renteverlaging van 100 basispunten voor het einde van het jaar, maar dit lijkt onhoudbaar en de dollar zal waarschijnlijk herstellen, zei analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank. Donderdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1136, tegenover 1,1151 woensdagavond.

Inkoopdata uit de eurozone toonden dat de dienstensector in augustus heeft kunnen profiteren van de Olympische Spelen. De industrie kromp echter verder. De samengestelde index verbeterde per saldo van 50,2 naar 51,2.

"De cijfers lijken in eerste instantie een positieve verrassing", aldus hoofdeconoom Cyrus de la Rubia van Hamburg Commercial Bank. "Maar onderliggend is het beeld zwakker dan het lijkt."

Volgens ING geven de PMI-cijfers de ECB-haviken weinig reden om bezwaar te maken tegen een renteverlaging in september.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.