Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aegon onder druk in groene AEX
Beeld: Euronext

Aegon onder druk in groene AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,5 procent op 912,45 punten.

"De markten wachten op de openingswoorden van Fed-voorzitter Powell op vrijdag tijdens het jaarlijkse symposium van de Fed in Jackson Hole, in de hoop op nieuwe inzichten over het toekomstige beleid van de Fed", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

Verstraete wees verder op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, die op woensdagavond verschenen. Daaruit bleek dat de bankiers van de Fed tijdens hun laatste vergadering dichter bij het besluit om een renteverlaging door te voeren stonden.

"De aandelenindices in de VS bleven wat ter plaatste trappelen na de publicatie van de Fed-notulen. Het begon met een koersbeweging naar beneden gevolgd door een herstel", zag de expert van Lynx.

Naast de notulen, was ook neerwaarts bijgestelde banengroei in de VS reden voor de markten om te denken dat de Fed in september de rentes daadwerkelijk gaat verlagen, aldus analisten van SEB.

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics stelde de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers naar beneden bij met 818.000 voor de 12 maanden tot en met maart, een grotere neerwaartse bijstelling dan verwacht en de grootste bijstelling naar beneden sinds 2009. "Het rapport werd gezien als gunstig voor het beleid van de Fed, omdat het wijst op een zwakkere Amerikaanse arbeidsmarkt dan eerder gerapporteerd", aldus Verstraete van Lynx.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1139. De olieprijzen stegen licht.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen verloor verzekeraar Aegon na cijfers 4,9 procent. Aegon genereerde in de eerste helft van 2024, zoals verwacht, minder kapitaal dan een jaar eerder en leed daarbij ook een klein nettoverlies. ING was niet verrast door de koersdaling.

Unilever was de koploper met een winst van 1,7 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een adviesverhoging van Bank of America voor Unilever van Underperform naar Kopen.

In de AMX verloor Alfen na cijfers 0,5 procent, waarmee de openingswinst van 12 procent volledig verdampte. Alfen zag in de eerste zes maanden van 2024 zoals verwacht de aangepaste EBITDA dalen en kon melden dat het van de banken een zogeheten waiver heeft gekregen. Dat geeft volgens Degroof Petercam wat rust, maar over nieuwe convenanten moet nog altijd worden onderhandeld in het vierde kwartaal, waarschuwde de bank.

In de AScX won Kendrion 2,9 procent. ING vindt dat het aandeel onterecht lager noteert dan voor de aankondiging van de verkoop van de automotive-activiteiten. Avantium daalde met 2,3 procent.

Het lokaal genoteerde centenfonds BenevolentAI steeg met 45 procent tot 0,84 euro. Deutsche Bank gaat het aandeel volgen met een koopadvies en een koersdoel van maar liefst 2,70 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

AMX kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

ASCX kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.