Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed bleek dat de Amerikaanse centrale bank van plan is om de rente in september te verlagen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 5.620,85 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 40.890,49 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 17.918,99 punten.

Uit de notulen bleek tevens dat meerdere functionarissen een renteverlagingen in juli zouden hebben gesteund. In plaats daarvan besloot de Fed unaniem om de rente te handhaven op 5,25 tot 5,50 procent, het hoogste niveau in 24 jaar.

Fed-functionarissen gaven tijdens de bijeenkomst aan er inmiddels meer vertrouwen in te hebben dat de inflatie richting de doelstelling van 2 procent op jaarbasis beweegt. Inmiddels hechten de functionarissen daarom meer waarde aan de gezondheid van de [verzwakkende] arbeidsmarkt bij het overwegen van een renteverlaging.

Een neerwaartse bijstelling door het Amerikaanse ministerie van arbeid van de banengroei in de periode van april 2023 tot en met maart 2024 met 818.000 banen ondersteunde woensdag het idee dat de centrale bank de rente mogelijk nog agressiever zal moeten verlagen om de economie te ondersteunen.

Volgens econoom James Knightley van ING dwingt de grote neerwaartse herziening de Fed tot actie. "Dit betekent dat het momentum van de arbeidsmarkt verloren gaat vanuit een zwakkere positie dan oorspronkelijk werd gedacht", zei hij.

Fed-voorzitter Jerome Powell zal naar verwachting vrijdag in een toespraak tijdens het jaarlijkse symposium van centrale bankiers en andere beleidsmakers in Jackson Hole de laatste update geven over de strategie van de bank.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 2 basispunten lager op 3,792 procent, terwijl de tweejaarsrente 7 basispunten daalde tot 3,928 procent.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,24 dollar, ofwel 1,7 procent, lager op 71,93 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1151. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1126 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1130 op de borden. 

Donderdag staan in de VS op macro-economisch vlak een vijftal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Chicago Fed-index, gevolgd door de samengestelde inkoopmanagersindex van augustus, het consumentenvertrouwen en de bestaande woningverkopen.

Bedrijfsnieuws

Target steeg circa 11,3 procent, nadat de winkelketen een sterker dan verwachte winst en omzet boekte en de verwachtingen voor het jaar verhoogde. Daarmee trekt het bedrijf zich uit een omzetdip.

Macy's slaagde daar kennelijk niet in. De omzet viel tegen en het aandeel daalde ongeveer 12,0 procent.

De cijfers zijn ook relevant voor de bredere markt. De bestedingsbereidheid van de Amerikaanse consument bepaalt mede of de economie wel of niet in een recessie belandt.

Walmart verhoogde zijn omzet en winstdoelen vorige week en officiële cijfers wijzen ook op fors toenemende winkelomzet in juli, maar sommige bedrijven klagen over klanten die de beurs op de knip houden.  

JD.com daalde circa 4,6 procent nadat Walmart aankondigde zijn belang van 10 procent in het Chinese bedrijf te willen verkopen. Walmart steeg ongeveer 0,6 procent.

Huizenbouwer Toll Brothers boekte meevallende omzetcijfers en steeg circa 5,3 procent.

Keysight Technologies boekte meer winst en verwacht betere resultaten. Het aandeel steeg ruim 13,0 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.