Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street koerst af op hoger slot
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op hoger slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger, in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed en de start van het jaarlijkse symposium van centrale bankiers en andere beleidsmakers in Jackson Hole donderdag.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 5.612,66 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 40.876,20 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger op 17.874,35 punten.

Wat de notulen betreft, zullen beleggers op zoek gaan naar bevestiging dat de Fed van plan is om de komende maanden een 'losser' beleid te voeren, nu de inflatie onder de 3 procent ligt en de economie enigszins afkoelt.

Daarnaast kijkt de markt uit naar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powel vrijdag tijdens het Jackson Hole Symposium, waarin hij naar verwachting de basis zal leggen voor een renteverlaging tijdens de beleidsvergadering van de centrale bank op 18 september.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkgelegenheid in de VS in de periode van april 2023 tot en met maart 2024 veel minder hard is gegroeid dan eerder werd gerapporteerd. De banengroei werd neerwaarts bijgesteld met 818.000 banen tot een groei van circa 2,1 miljoen banen.

Volgens econoom James Knightley van ING dwingt deze grote neerwaartse herziening de Fed tot actie. "Dit betekent dat het momentum van de arbeidsmarkt verloren gaat vanuit een zwakkere positie dan oorspronkelijk werd gedacht", zei hij.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 4 basispunten lager op 3,775 procent, terwijl de tweejaarsrente 6 basispunten daalde tot 3,922 procent.

Olie noteerde woensdag fractioneel hoger op 73,23 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1151. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1126 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1130 op de borden. 

Donderdag staan in de VS op macro-economisch vlak een vijftal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Chicago Fed-index, gevolgd door de samengestelde inkoopmanagersindex van augustus, het consumentenvertrouwen en de bestaande woningverkopen.

Bedrijfsnieuws

Target steeg 12,3 procent, nadat de winkelketen een sterker dan verwachte winst en omzet boekte en de verwachtingen voor het jaar verhoogde. Daarmee trekt het bedrijf zich uit een omzetdip.

Macy's slaagde daar kennelijk niet in. De omzet viel tegen en het aandeel daalde 12,9 procent.

De cijfers zijn ook relevant voor de bredere markt. De bestedingsbereidheid van de Amerikaanse consument bepaalt mede of de economie wel of niet in een recessie belandt.

Walmart verhoogde zijn omzet en winstdoelen vorige week en officiële cijfers wijzen ook op fors toenemende winkelomzet in juli, maar sommige bedrijven klagen over klanten die de beurs op de knip houden.  

JD.com daalde 5,6 procent nadat Walmart aankondigde zijn belang van 10 procent in het Chinese bedrijf te willen verkopen. Walmart steeg 0,4 procent.

Huizenbouwer Toll Brothers boekte meevallende omzetcijfers en steeg 6,4 procent.

Keysight Technologies boekte meer winst en verwacht betere resultaten. Het aandeel steeg 12,6 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.