Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger gesloten
Beeld: EC

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed en de start van het jaarlijkse symposium van centrale bankiers en andere beleidsmakers in Jackson Hole op donderdag.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 513,95 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 18.448,95 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 7.524,72 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 8.283,43 punten.

Beleggers kijken uit naar de notulen "om te zien hoe dicht de Fed bij een renteverlaging is. Daarnaast wachten beleggers op de openingswoorden van Fed-voorzitter Powell vrijdag tijdens het jaarlijkse symposium in Jackson Hole, Wyoming, voor nieuwe inzichten over het toekomstige beleid van de Fed", zei beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 1 basispunt lager op 3,804 procent, terwijl de tweejaarsrente 2 basispunten daalde tot 3,979 procent.

Op macro-economisch vlak stonden woensdag in Europa geen publicaties op de agenda.

Olie werd woensdag 0,2 procent goedkoper op 73,06 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek vanmiddag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1126 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1130 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Stellantis stelt de plannen om een assemblagefabriek te bouwen in de VS uit, maar is nog wel steeds voornemens om dit ergens in de toekomst te doen. De autofabrikant, bekend van merken als Jeep en Dodge, zei daarmee geen afspraken met vakbonden te schenden. Het aandeel steeg bijna 1,0 procent.

In Brussel won UCB circa 2,5 procent. JPMorgan zette het aandeel op de kooplijst met een koersdoel van 200 euro.

ASR Nederland steeg in Amsterdam 0,1 procent na cijfers. ING merkte op dat ASR nipt de verwachtingen versloeg. "Al met al waren de resultaten wat beter dan verwacht en we verwachten dat de solvabiliteitsratio tegen 200 procent zal zijn tegen het einde van het jaar", aldus analisten van de bank. "Dat zou een sterk niveau zijn."

In Parijs steeg Pernod Ricard bijna 3 procent, terwijl Teleperformance bijna 1,0 procent daalde.

In Frankfurt steeg Porsche met 2,3 procent, Merecedes Benz won 1,5 procent en BMW noteerde ruim 1,0 procent hoger. Bayer verloor 0,6 procent, terwijl Merck 0,2 procent inleverde.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 5.611,88 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.