Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Bescheiden winsten in Europa
Beeld: Deutsche Börse AG

Bescheiden winsten in Europa

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur licht hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 513,48 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 18.417,21 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 7.508,85 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent hoger op 8.292,20 punten.

De Europese beurzen hadden moeite om richting te vinden in aanloop naar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell op vrijdag tijdens de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. Powell zal daarin vermoedelijk de basis leggen voor een renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank in september.

Notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, die vanavond verschijnen, kunnen meer inzicht geven in de toekomstige renteplannen. "Maar er kan ook niets verrassends in staan", stelden analisten van Swissquote Bank.

Ook zijn er vanmiddag herziene cijfers over de Amerikaanse banenmarkt. Volgens analisten van Deutsche Bank zijn er wat zorgen in de markt dat de herziene cijfers een nog wat zwakker dan voorziene arbeidsmarkt laten zien. "Desondanks zullen de herzieningen alleen betrekking hebben op de cijfers tot aan maart en laten dus niet de recente stijging in het aantal banen sindsdien zien", aldus Deutsche Bank.

"Het gaat de Fed uiteindelijk om de meest recente cijfers voor wat betreft de toekomstige renteverlagingen."

De markt schat de kans op circa 68 procent dat de rente in september met 25 basispunten wordt verlaagd. De kans op een verlaging van 50 basispunten wordt ingeschat op circa 33 procent.

"Een reeks positieve macrocijfers heeft beleggers gerustgesteld dat de Fed de rentes kan verlagen nog voordat de economie in een recessie komt", aldus CIO John Lynch van Comerica Wealth Management.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1121. De olieprijzen daalden met krap een procent verder.

De olieprijs staat al enkele dagen onder druk, door zorgen over de vraag naar energie wereldwijd en een meer risicomijdend sentiment in de Verenigde Staten. De hoop op een staakt-het vuren tussen Israël en Hamas droeg ook bij aan de zwakke olieprijs dinsdag.

Bedrijfsnieuws

Stellantis stelt de plannen om een assemblagefabriek te bouwen in de VS uit, maar is nog wel steeds voornemens om dit ergens in de toekomst te doen. De autofabrikant, bekend van merken als Jeep en Dodge, zei daarmee geen afspraken met vakbonden te schenden. Het aandeel koerste ruim een half procent hoger.

In Brussel won UCB krap drie procent. JPMorgan zette UCB op de kooplijst met een koersdoel van 200 euro.

ASR Nederland maakte in Amsterdam een pas op de plaats na cijfers. ING merkte op dat ASR nipt de verwachtingen versloeg. "Al met al waren de resultaten wat beter dan verwacht en we verwachten dat de solvabiliteitsratio tegen 200 procent zal zijn tegen het einde van het jaar", aldus analisten van de bank. "Dat zou een sterk niveau zijn."

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren fractioneel in het groen.

De S&P 500 verloor dinsdag 0,2 procent tot 5.597,12 punten, gedrukt door energie-aandelen, na acht dagen op rij hoger te zijn gesloten. De Dow Jones-index daalde 0,1 procent tot 40.834,97 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 17.816,94 punten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.