Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ASR licht lager in vlakke AEX
Beeld: Euronext

ASR licht lager in vlakke AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs bleef woensdagochtend dicht bij huis. Rond de klok van elf uur steeg de AEX 0,1 procent tot 903,83 punten.

"De handelsomzetten zijn nog altijd laag en er is weinig nieuws", stelde investment manager Nathan Levy van ING. Beleggers richten zich volgens hem op de herziening van de banencijfers uit de VS. Er wordt een significante neerwaartse revisie verwacht, met potentieel een aanpassing van 600.000 tot 1 miljoen minder banen in het jaar eindigend in maart 2024, aldus Levy.

"De wat negatiever ingestelde beleggers en analisten zullen een tegenvallend cijfer zien als een bevestiging dat de arbeidsmarkt sterker verzwakt dan verwacht en het woord recessie weer in de mond nemen. Een cijfer dus om in de gaten te houden vanmiddag", stelde de expert van ING.

"Het optimisme van maandag lijkt wat naar de achtergrond te zijn geschoven, waarbij de volatiliteit in de komende dagen laag zal zijn, zoals meestal het geval is in aanloop naar belangrijke momenten", aldus marktanalist Matt Simpson van FOREX.com, wijzend op de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag tijdens het Jackson Hole-symposium.

Analisten van Maybank denken dat beleggers wat winst kunnen nemen in aanloop naar de toespraak van Powell.  

Beleggers krijgen vanavond ook de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank gepresenteerd.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1121. De olieprijzen daalden met krap een procent verder.

De olieprijs staat al enkele dagen onder druk, door zorgen over de vraag naar energie wereldwijd en een meer risicomijdend sentiment in de Verenigde Staten. De hoop op een staakt-het vuren tussen Israël en Hamas droeg ook bij aan de zwakke olieprijs dinsdag.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen leverde ASR Nederland 0,6 procent in na cijfers. ING merkte op dat ASR nipt de verwachtingen versloeg. "Al met al waren de resultaten wat beter dan verwacht en we verwachten dat de solvabiliteitsratio tegen 200 procent zal zijn tegen het einde van het jaar", aldus analisten van de bank. "Dat zou een sterk niveau zijn."

Shell verloor 0,8 procent. UMG won juist 0,8 procent.

In de AMX ging Fugro aan kop met een plus van 4,2 procent. ING verhoogde het koersdoel voor Fugro licht. Het aandeel is niet erg duur in de ogen van de analist, die een opwaarts potentieel ziet van circa 40 procent. "Fugro blijft dan ook stevig op onze favorietenlijst voor de Benelux."

Corbion gaf 1,2 procent prijs.

Onder de kleinere aandelen won Wereldhave 1,1 procent. Kendrion daalde 3,1 procent na volgens ABN AMRO Oddo teleurstellende cijfers. "De omzet was in lijn, maar de EBITDA niet, en dat komt vooral door de automotive-activiteiten die niet worden verkocht en China", aldus de analist. En ook de outlook is een stuk voorzichtiger, merkte ABN op. "Eerst nam Kendrion nog aan dat er herstel zou optreden tijdens of net na de zomer en nu zegt het bedrijf dat de marktomstandigheden in de tweede jaarhelft gelijk zullen blijven aan de eerste helft."  Ebusco werd 3,0 procent goedkoper.

Avantium maakte een koersval van 8,9 procent. Avantium heeft in de eerste helft van 2024, die vooral in het teken stond van de afronding van de bouw van de nieuwe fabriek in Delfzijl, meer omzet behaald en de verliezen weten terug te dringen. Met de operationele 'cash burn' van 27 miljoen euro in het afgelopen halfjaar en nog 42 miljoen euro in kas, kan de fabriek niet snel genoeg komen, ING.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen
AMX kopen verkopen
ASCX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.