Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Verliezen in Azie
Beeld: ABM Financial News

Verliezen in Azie

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten woensdagochtend lager.

De Japanse Nikkei-index verloor 0,2 procent op 37.997,69 punten, terwijl de SSE Composite-index 0,5 procent prijsgaf op 2.853,46 punten. De Hang Seng-index daalde met krap een procent tot 17.346,01 punten.

Daarmee traden de Aziatische aandelenmarkten in het voetspoor van Wall Street, dat dinsdag eveneens een stapje terugdeed. Onder meer energie-aandelen vielen terug, na acht dagen op rij hoger te zijn gesloten, terwijl ook techaandelen terrein verloren. 

De verliezen op Wall Street bleven dinsdag evenwel beperkt tot enkele tienden van een procent. 

De Europese beurzen lijken zich woensdag juist op te maken voor een licht hogere opening. Beleggers halen het 'goldilocks' scenario weer uit de kast, waarin de Amerikaanse economie blijft groeien terwijl de inflatie daalt naar de door de Fed gewenste 2 procent.

De komende dagen bepalen de notulen van de Fed en de ECB en vooral de bijeenkomst in Jackson Hole de richting van de markt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.