Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Meer omzet en minder verlies voor Avantium
Beeld: Avantium

Meer omzet en minder verlies voor Avantium

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft in de eerste helft van 2024, die vooral in het teken stond van de afronding van de bouw van de nieuwe fabriek in Delfzijl, meer omzet behaald en het verliezen weten terug te dringen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit cijfers van het bedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel.

De totale omzet van Avantium steeg in de eerste helft van 2024 steeg tot 9,0 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van 2023 was dat 7,3 miljoen euro.

Deze stijging was grotendeels toe te schrijven aan de omzet in de business unit R&D Solutions.

In de eerste helft van 2024 erkende Avantium Renewable Polymers 3,0 miljoen euro als omzet uit de licentieovereenkomst voor technologie van Origin Materials.

De omzetverantwoording onder de licentieovereenkomst voor technologie met Origin Materials is gerelateerd aan de eerste mijlpaalbetaling van 7,5 miljoen euro die in 2023 werd ontvangen, en de tweede mijlpaalbetaling van 7,0 miljoen euro die wordt ontvangen bij levering van het Process Design Package aan Origin Materials.

Als gevolg van de aangekondigde wijziging van Origin Materials in zijn huidige strategische focus, heeft Avantium vanaf juli 2024 besloten om een voorzichtige aanpak te hanteren en de erkenning van omzet onder deze licentieovereenkomst op te schorten.

Avantium blijft samenwerken met Origin Materials aan de ontwikkeling van de markt voor FDCA- en PEF-toepassingen. Ook is Avantium in gesprek met andere potentiële partners.

Het EBITDA-verlies voor de eerste helft van 2024 bedroeg 16,3 miljoen euro, tegenover een herzien verlies van 12,2 miljoen euro over de eerste helft van 2023.

Het nettoverlies van Avantium voor het halfjaar van 2024 daalde tot 14,8 miljoen euro, ten opzichte van vorig jaar, toen dit 16,6 miljoen euro was.

De bouw van de FDCA Flagship Plant is inmiddels bijna voltooid. De officiële openingsceremonie is gepland voor 22 oktober dit jaar. En de opstart van de fabriek is gepland voor het vierde kwartaal van 2024.

De totale investering voor de nieuwe fabriek worden geschat op 175 miljoen euro. Dat zou een stijging van 26 miljoen euro of 17 procent betekenen ten opzichte van de eerdere prognose.

Deze stijging is voornamelijk te wijten aan extra materialen die nodig zijn in verband met Electrical and Instrumentation van de FDCA Flagship Plant, evenals extra arbeid die nodig is om de installatie te voltooien.

Avantium is verder in gesprek met zijn kredietverstrekkers om de looptijd van de bestaande lening van 105 miljoen euro te verlengen tot na 31 maart 2025.

Daarbij onderzoekt Avantium verschillende opties, waaronder een aandelenuitgifte, om te zorgen dat het bedrijf over voldoende middelen beschikt tijdens de opstartfase van de nieuwe fabriek in Delfzijl.

Update: om in titel bedrijfsnaam correct weer te geven.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Avantium werkt aan garens voor Auping-matrassen
  2. Jaar van de waarheid voor Avantium

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium kopen verkopen

82% zegt kopen

22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 21 augustus 2024 08:30
    Quote persbericht 21 aug.'24;
    Avantium is verder in gesprek met zijn kredietverstrekkers om de looptijd van de bestaande lening van 105 miljoen euro te verlengen tot na 31 maart 2025.
    Unquote

    Zal niet geheel toevallig 1 maand na dato einde looptijd EU subsidie van Euro 25 Mln. (Loopt t\m Feb.'25).
    Blijft een interessante, uitdagende en wezenlijke "race to equity-funding-spending" balance met als doel de wereld een beetje helpen vergroenen en minder fossiel worden.

    Een lange adem , een groen hart en gedachtegoed i.c.m. mentale evenwichtigheid en robuust geduld vormen de randvoorwaarde voor een tevredenstellende beleggings ervaring met AVANTIUM NV :).
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.