Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs daalt
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag voor de derde dag op rij gedaald, door zorgen over minder sterk groeiende vraag naar energie wereldwijd en een meer risicomijdend sentiment in de Verenigde Staten. 

De hoop op een staakt-het vuren tussen Israël en Hamas en zorgen over Chinese vraag droegen ook bij aan de zwakke olieprijs dinsdag. 

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie daalde 0,4 procent tot 74,04 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie daalde 0,6 procent tot 77,20 dollar.

In China wezen cijfers over de handel en industriële productie op een dalende trend in de Chinese vraag naar olie in juli, zeiden Warren Patterson en Ewa Manthey van ING. Deze zorgen "betekenen dat speculanten blijven aarzelen om in de markt te springen, ondanks verwachtingen dat de rest van het jaar een markt met olietekorten zal zijn."

Een mogelijk staakt-het-vuren in Gaza drukte de olieprijs ook. "De geopolitieke risicopremie, die de prijzen heeft opgeblazen, begon leeg te lopen toen de Verenigde Staten aankondigden dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een overbruggingsvoorstel heeft geaccepteerd om de spanningen tussen Israel en Hamas af te koelen", zei Stephen Innes van SP Asset Management. "Een de-escalatie in het Midden-Oosten kan die risicopremie sneller laten verdampen dan een poel in de woestijnzon." 

Eerder deze maand steeg de olieprijs op de vrees voor een Iraanse aanval op Israël, nadat Israël een kopstuk van Hamas doodde in Teheran. Toen die tegenaanval uitbleef, daalde de olieprijs vorige week, na berichten dat Teheran een mogelijke represaille laat afhangen van de uitkomst van gesprekken over een staakt-het-vuren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.