Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street licht in het rood
Beeld: ABM Financial News

Wall Street licht in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond licht lager, na een reeks winstdagen, met verliezen voor Boeing en XPeng. 

De S&P 500 stond een fractie in het rood op 5.605,16 punten, gedrukt door energie-aandelen, na acht dagen op rij hoger te zijn gesloten. De Dow Jones-index stond vrijwel vlak en de Nasdaq verloor 0,1 procent tot 17.854 punten.  

Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent. Ook de techbeurs steeg acht dagen op rij en verliet daarmee het terrein van de beurscorrectie na de eerdere top.

De Amerikaanse recessievrees is sinds vorige week weggeëbd, na sterke macrocijfers, terwijl meevallende inflatiecijfers de weg vrijmaken voor renteverlagingen door de Federal Reserve. Beleggers haalden het 'goldilocks' scenario weer uit de kast, waarin de Amerikaanse economie blijft groeien terwijl de inflatie daalt naar de door de Fed gewenste 2 procent.

Nieuwe hints volgen mogelijk vrijdag tijdens de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell tijdens het symposium van centrale banken in Jackson Hole.

De olieprijs daalde ook, voor de derde dag op rij, en was de aanleiding voor de verkoopgolf in energie-aandelen. De olieprijzen daalden nadat Israël een voorstel aanvaardde om meningsverschillen aan te pakken die een staakt-het-vuren in Gaza blokkeren. Een staakt-het-vuren zou de zorgen over een verstoring van het aanbod in het Midden-Oosten wegnemen.

De euro/dollar steeg verder naar 1,1121.

Bedrijfsnieuws

Palo Alto Networks steeg 9 procent, De cyberbeveiliger publiceerde meevallende vooruitzichten en koopt voor nog eens 500 miljoen dollar aandelen terug. 

Boeing daalde 4 procent na meer slecht nieuws over de veiligheid van zijn vliegtuigen. De vliegtuigfabrikant houdt zijn vier testtoestellen van het model 777x aan de grond, omdat er scheuren zijn ontdekt. Er liggen orders voor 540 vliegtuigen van het nieuwe type dat Boeing in 2025 wil gaan leveren, aldus The Wall Street Journal.

Bank of America verloor 2,3 procent na het nieuws dat Warren Buffett het aandeel van de hand deed in drie transacties sinds afgelopen vrijdag. 

Hawaiian Airlines klom 11,5 procent. Het ministerie van Justitie vecht de fusie met Alaska Air niet aan. De combinatie heeft nog wel de goedkeuring nodig van het Amerikaanse ministerie van Transport. Alaska Air steeg licht.

Lowe's daalde 1,1 procent na kwartaalcijfers. De omzet viel tegen en de bodem van de markt voor woningverbetering is nog niet zichtbaar volgens het bedrijf. Medtronic won juist 1,5 procent. De verkoop van een insuline-automaat voor diabetici droeg veel bij aan de groei.

XPeng verloor 5,5 procent nadat de Chinese maker van elektrische auto's het verlies zal terugkopen en de omzet met 60 procent stijgen. De outlook viel echter tegen met een verwachte omzet van 9,1 miljard tot 9,8 miljard yuan. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.