Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Weinig beweging op Wall Street
Beeld: NYSE

Weinig beweging op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een nagenoeg vlakke opening tegemoet, in afwachting van nieuwe impulsen.

De futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening slechts 0,1 procent hoger.

Maandagavond zette Wall Street de opwaartse trend voort, met een stijging voor hoofdgraadmeter S&P 500 met 1,0 procent. De Amerikaanse recessievrees is sinds vorige week weggeëbd, na sterke macrocijfers, terwijl meevallende inflatiecijfers de weg vrij lijken te maken voor renteverlagingen door de Federal Reserve.

Daarmee lijkt het 'goldilocks' scenario weer uit de kast gehaald. Hierbij gaat men ervan uit dat de Amerikaanse economie blijft groeien en de inflatie daalt naar de door de Fed gewenste 2 procent.

Beleggers wachten nu op nieuwe aanwijzingen over het rentepad van de Federal Reserve en denken die tijdens het Jackson Hole-symposium eind deze week te krijgen, specifiek wanneer Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag een toespraak houdt.

Investment manager Nathan Levy van ING wees op rapporten van verschillende zakenbanken over hun visie voor de komende periode.  Zo zullen momentum handelaren en een stijging in aandeleninkoopprogramma's zorgen voor een rally in aandelen de komende vier weken, aldus Goldman Sachs.

JPMorgan gaan nog een stapje verder. De recente economische cijfers en bedrijfsresultaten hebben het vertrouwen gegeven dat aandelen richting het einde van het jaar kunnen rallyen.

Morgan Stanley is iets voorzichtiger. De bank denkt dat richting van de aandelenmarkten van week tot week bepaald zal worden door de nieuwste macrocijfers, tot het arbeidsmarktrapport in de eerste week van september.

De vermogensbeheerders van UBS zijn nog steeds bullish, maar verwachten geen rechte lijn omhoog. De economie is aan het vertragen en waarschijnlijk zal er een mix van conflicterende cijfers zijn de komende maanden, die het debat over een mogelijke recessie zullen blijven voeden.

"Zoveel mensen, zoveel meningen, wij zijn vooralsnog positief voor aandelen en handhaven onze overwogen positie ten koste van obligaties", aldus Levy.

De olieprijzen stabiliseerden wat nadat Israël een voorstel aanvaardde om meningsverschillen aan te pakken die een staakt-het-vuren in Gaza blokkeren, waardoor de zorgen over een verstoring van het aanbod in het Midden-Oosten werden weggenomen. Een vat WTI-olie werd vandaag ongeveer 0,1 procent duurder op 74,42 dollar.

De rentes bleven dicht bij huis, evenals de euro/dollar op een stand van 1,1083.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van Lowe’s daalden voorbeurs met 0,2 procent, nadat de doe-het-zelfketen tegenvallende verkoopcijfers publiceerde en de outlook verlaagde.

Tesla won voorbeurs 1,7 procent. De Europese Commissie maakte bekend de importheffingen voor Tesla's die uit China komen te verlagen van 20,8 naar 9,0 procent. 

De aandelen van Paypal stegen voorbeurs 0,6 procent. Vandaag werd bekend dat Adyen en zijn PayPal hun strategische samenwerking uitbreiden met het aanbieden van Fastlane in de Verenigde Staten. Met Fastlane kunnen consumenten sneller afrekenen, omdat de betaalgegevens eenvoudig worden opgeslagen na een eerste aankoop bij een deelnemende winkel. 

Aandelen Eli Lilly stegen met 2,3 procent, nadat uit een onderzoek is gebleken dat tirzepatide, het afslankmedicijn van het bedrijf, met het actieve ingrediënt Zepbound en Mounjaro, het risico met 94 procent vermindert dat volwassenen met obesitas of overgewicht diabetes type 2 ontwikkelden.

Palo Alto Networks steeg voor de openingsbel ruim 1,0 procent, nadat het bedrijf maandag nabeurs de verwachtingen overtrof. Het cyberbeveiligingsbedrijf publiceerde ook vooruitzichten voor het lopende kwartaal en het hele boekjaar, die hoger uitvielen dan waarop de markt rekende. Het bestuur van het bedrijf gaf ook toestemming voor nog eens 500 miljoen dollar voor de terugkoop van aandelen.

Boeing daalde met 1,26 procent, nadat de fabrikant zei dat het zijn testvloot met vier 777x-exemplaren aan de grond houdt, omdat er scheuren zijn ontdekt. Boeing heeft orders voor 540 van de nieuwe vliegtuigen die het in 2025 wil gaan leveren, aldus The Wall Street Journal. Onduidelijk is nog wat de impact van de kwestie is.

Fabrinet steeg voorbeurs met ruim 10 procent nadat de cijfers over het afgelopen kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen.

De aandelen van Hawaiian Airlines stegen met 11 procent, nadat het ministerie van Justitie de fusie met Alaska Air niet zal aanvechten. De combinatie heeft nog wel de goedkeuring nodig van het Amerikaanse ministerie van Transport. De aandelen van Alaska Air stegen licht.

Dinsdag worden nog bedrijfscijfers verwacht van onder meer Keysight Technologies, Toll Brothers, XPeng en Jack Henry & Associates.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 won maandag 1,0 procent op 5.608,25 punten, de Dow Jones index steeg 0,6 procent op 40.896,53 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 17.876,77 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.