Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese Unie verlaagt geplande importtarieven voor Tesla's uit China
Beeld: ABM Financial News

Europese Unie verlaagt geplande importtarieven voor Tesla's uit China

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie gaat het geplande tarief voor Tesla-voertuigen die uit China worden geïmporteerd verlagen van 20,8 naar 9,0 procent.  Dit meldde de Europese Commissie, de toezichthouder van de EU dinsdag.

In juni zei de Commissie nog dat ze hogere tarieven zou heffen op de import van Chinese elektrische voertuigen, die volgens haar “sterk profiteren van oneerlijke subsidies” en een “dreiging van economische schade” zouden vormen voor EV-producenten in Europa.

Het autobedrijf van Elon Musk zal profiteren van lagere invoerrechten dan oorspronkelijk voorgeschreven en de tarieven zullen ook lager zijn dan die voor concurrenten. Dit nadat de Commissie de hoogte van de subsidies controleerde die Tesla van de Chinese overheid heeft ontvangen, zei het uitvoerend orgaan van de EU dinsdag.

Naast Tesla kregen bepaalde Europese autofabrikanten met joint ventures in China ook lagere invoerrechten omdat ze meewerkten aan het onderzoek en eerder de import stopzetten toen het onderzoek begon, aldus de Commissie.

Volkswagen, Stellantis, BMW, Mercedes-Benz en Renault hebben elk joint ventures in het land, hoewel één verzoek om lagere tarieven niet gerechtvaardigd was, aldus het EU-orgaan.

De Commissie heeft ook haar plan om de tarieven met terugwerkende kracht in rekening te brengen, teruggedraaid, daarbij verwijzend naar juridische kwesties.

Het aandeel Tesla steeg voorbeurs 0,8 procent op het nieuws. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Tesla roept ruim 1,8 miljoen voertuigen terug
  2. Worden Optimus-robot en robotaxi game changers voor Tesla?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla kopen verkopen

75% zegt verkopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.