Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: ASR genereert naar verwachting meer kapitaal
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: ASR genereert naar verwachting meer kapitaal

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland zal bij de halfjaarcijfers woensdag naar verwachting een hogere kapitaalaanwas rapporteren, maar ook een lagere solvabiliteitsratio. Dat blijkt uit een consensusverwachting die de verzekeraar op zijn website publiceerde.

Volgens de consensus genereerde de verzekeraar autonoom 649 miljoen euro aan kapitaal. In de eerste helft van 2023 was dit 414 miljoen euro.

De Solvency II-ratio zal naar verwachting uitkomen op 181 procent, verwachten de analisten. Dat was een jaar geleden nog 215 procent.

Verder rekenen de analisten op een interimdividend van 1,16 euro per aandeel. Dat is hoger dan de 1,08 euro per aandeel een jaar geleden.

De beleggersdag van ASR in juni bracht weinig verrassingen met zich mee. De aangekondigde 525 miljoen euro aan aandeleninkopen en de veronderstelde dividendgroei van 7 procent brengen de analisten van UBS op een totale teruggave van 2,6 miljard euro tot en met 2026. Dit is net iets lager dan de consensusverwachting van 2,7 miljard euro, aldus de Zwitserse bank.

Eenmalige meevallers voor de solvabiliteit, met name de verkoop van Knab, de overgang naar een intern model voor de berekening van de solvabiliteit en aanpassing van de regels daarvoor zullen 40 procentpunt bijdragen. De investering in de uitkoop van pensioenfondsen haalt daar weer 20 procentpunt van af, concludeerde UBS.

Outlook

In heel 2024 genereert de verzekeraar volgens de consensus 1,2 miljard euro kapitaal. In 2023 was dit 938 miljoen euro.

De Solvency II-ratio zal naar verwachting in december uitkomen op 195 procent, ruim meer dan de 176 procent in 2023. De toevoeging van Aegon Nederland drukte vorig jaar de solvabiliteit met 31 procentpunt. In 2022 bedroeg de solvabiliteit nog 221 procent.

Analisten verwachten dat ASR over 2024 een dividend zal uitkeren van 3,12 euro per aandeel. Dat was 2,89 euro per aandeel over 2023.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: uitblijven aandeleninkoop ASR geen probleem
  2. Dividendrendement ASR is een feestje

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland kopen verkopen

100% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.